ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024 Fed faiz kararı ne olur?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ekonomi gündemini meşgul ediyor. Mart ayı içerisinde duyurulması beklenen Fed’in merakla beklenen faiz indirimi sürecine bu ay başlayıp başlamayacağı merak ediliyor. Peki ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024 Fed faiz kararı ne olur? İşte konu hakkında merak edilenler…

23.02.2024-11:42 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-11:42)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararının ardından gözler ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına çevrildi. Yılın ilk faiz kararı sonucunda faizi son 23 yılın en yüksek seviyesinde tutan Fed’in ikinci faiz kararında nasıl bir gidişat izleyeceği konusunda yatırımcılar ve ekonomistler tarafından tartışmalar sürüyor. Peki ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2024 Fed faiz kararı ne olur? 

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ne zaman açıklanacak?

ABD Merkez Bankası (FED) mart ayı faiz kararı toplantısının tarihi belli oldu.

FED'in faiz kararı toplantısı 20 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ve kritik faiz kararı akşam saat 21.00'de açıklanacak.

Fed faiz

2024 Fed faiz kararı ne olur?

Uzmanlara göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine ne zaman başlayacağı konusundaki belirsizlik devam ediyor. Dün açıklanan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları, yetkililerin para politikasını hızlı bir şekilde gevşetme konusundaki endişelerini ortaya koydu.

Tutanaklarda, Fed yetkililerinin enflasyonun düşürülmesinde daha fazla ilerleme kaydedilmesinin beklenenden daha uzun sürebileceği ihtimaline daha fazla vurgu yaptığı görüldü.

Tutanakların ardından, para piyasalarında Mart ayında Fed'in faizleri sabit bırakma beklentisinde değişiklik olmazken, bankanın mayıs ayında faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 29 olarak değerlendiriliyor; haziranda başlama olasılığı ise yüzde 70'e çıktı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal