Çin NATO’nun gizli belgelerine mi sızmaya çalışıyor?

ABD’den Çin hakkında önemli bir iddia geldi. Çin’in siber güvenliği, NATO'yu ve 10'dan fazla ülkenin kamu kurumlarındaki gizli bilgilere sızmaya çalıştığını öne sürdü.

23.02.2024-11:24 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-17:05)

İnternethaber.com’dan ulaşılan bilgilere göre, Çin’in siber güvenlik firması olan I-Soon'un, NATO'yu ve 10'u aşkın ülkenin kamu kurumlarını hedef aldığını ABD merkezli siber güvenlik firması SentinelLabs iddia etti. ABD merkezli şirketten yapılan açıklamaya göre, firmanın güvenlik analistleri, açık yazılım geliştirme platformu GitHub'a kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından yüklenen ve I-Soon şirketinin elinde bulundurduğu iddia edilen hassas belgeleri inceledi.

ABD'den Çin iddiası!

ABD tarafından yapılan incelemeler sonucu "Çin'de kamu kurumlarıyla ortak çalışan" I-Soon'un, aralarında NATO'nun da bulunduğu çeşitli kurum ve üniversitelerin yanı sıra, 10'dan daha fazla ülkenin kamu kurumlarını markaja aldığını iddia edildi.

Çin NATO'ya siber saldırı mı yapıyor

Çin siber casusluk mu yapıyor?

Ulaşılan söz konusu belgelerin "gerçekliğinin" kesin olarak doğrulanamadığı belirtilirken, SantinelLabs'ın analistlerinin açıklamasında, "Sızıntı, bugüne kadar kamuya açık olarak görülen en somut ayrıntılardan bazılarını sunmakta ve Çin'in siber casusluk ekosisteminin olgunlaşan doğasını ortaya koymaktadır’’ değerlendirilmesinde bulundu.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal