ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı alınca ne oluyor? FED faiz kararı bizi neden etkiliyor? Faiz kararının dolara etkisi!

ABD Merkez Bankası Fed bugün faiz kararını açıklayacak. Fed, beklentiye paralel olarak federal fonlama faiz değerlendirmesi yapacak. Uzmanlar ise Fed'in faizleri yükselteceğini tahmin ediyor. Peki, Fed'in faiz yükseltmesinin dolara nasıl etkisi olur? Fed faiz kararı sonrası ne olacak? İşte detaylar...

16.07.2022-13:19 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-13:19)

Tüm küresel piyasalar ABD Merkez Bankası FED'in alacağı faiz kararına odaklandı. Pandemiyle beraber tedarik zincirinde oluşan sıkıntılardan sonra ABD'de enflasyon rakamları oldukça yükselmişti. Peki, FED faiz kararı nelere etki edecek? İşte detaylar...

FED'in faiz yükseltmesi doları nasıl etkiler?

FED faiz artırır ise piyasadaki dolar azalacağı için dolar, diğer para birimlerine göre değer kazanacak. Dolarda yaşanacak değer kazancı ile altın fiyatlarının da artması bekleniyor.

FED faiz artırım sinyali vermişti

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'in 2022 yılı sonlarında faiz artırabileceğini ve enflasyonun merkez bankasının ana hedefinde yer aldığını belirtmişti. Powell, enflasyondaki yükselişin tedarik sıkıntıları kaynaklı olduğunu ve bu durumun yüksek ihtimal ile geçici olduğunu de aktarmıştı. 

 fed

FED'in faiz yükseltmesi kripto ve bitcoini nasıl etkiler?

FED'in tekrardan faiz artırması durumundan kripto paraların nasıl etkileneceğine dair olumlu yorum yapanlar kadar olumsuz yorum yapanlar da var. Bundan dolayı kripto paralarla ilgili net bir yorum yapmak mümkün olmuyor.

FED'in Haziran ayı faiz kararı nedir?

ABD Merkez Bankası, politika faizini 75 baz puan artışıyla %1.50-1.75 aralığına çıkardı. Bu gelişmeyle FED 1994'ten bu zamana en sert faiz artışını yaptı.

Haziran toplantısında da sıkılaşma döngüsünü sürdüren FED, politika faizini 75 baz puan artışıyla %1,50-1,70 seviyelerine çıkardı. 

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal