Hububatta sıkıntı yok! Verim yüksek, depolar dolacak! Bu kışı rahat geçireceğiz

Edirne'ye giderek çeşitli temaslarda bulunan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO merkezlerindeki alımın yoğunlaştığını belirtti. Hububat hasadıyla ilgili bilgiler veren Güldal, bu kışın rahat geçeceğini belirtti. İşte detaylar...

16.07.2022-12:37 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-12:37)

Türkiye'de hububat hasadının oldukça verimli olduğunu belirten Güldal, TMO'nun buğdayda ton başına 7450 TL, arpada da ton başına 6200 TL olan alım fiyatının üreticileri mutlu ettiğini söyledi.

TMO'nun bu sene yoğun bir alım yaptığını belirten Güldal, "TMO olarak kendi üreticimizden aldığımız ürünlerle stoklarımızı doldurmayı ve 2022-2023 tüketim döneminde yurt içi kaynaklarımızı kullanmayı hedefliyoruz. Hasat bu yıl 2-3 hafta gecikmesine rağmen yağış rejiminin olumlu seyretmesinden dolayı verim ve kalite çok yüksek. Bereketli ve iyi gidiyor şükür. Haliyle Türkiye'de beklenen rekolte büyük oranda gerçekleşecek. Bu anlamda hububat özelinde verimli ve bereketli bir sene yaşıyoruz. Buradan tüm üreticilerimize kazançlarının bereketli, ürünlerinin bol olmasını diliyorum." diyerek ilerleyen yıllarda buğday ekiminin artarak, üreticilerin hububata yönelmesini beklediklerini söyledi.

 hububat

Üretim ülkeye yetecek kadar olacak

Ülkemizde ilerleyen dönemlerde hububat sıkıntısı yaşanmayacağını düşündükleri söyleyen Güldal, "Türkiye'nin kendisine yeten miktarda üretimi söz konusu olacaktır. Ama Türkiye önemli bir ihracat ülkesidir, tarımsal ihracat ülkesidir. Bu anlamda mamul maddeler içerisinde devletimizin mekanizmaları ona müsaittir, ona göre ayarlanmıştır." dedi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal