ABD Medyasına Bomba Gibi Düştü: Birçok Ülke Üzerinde Çalışıyordu, Türkiye Yaptı!

ABD medyasında çok konuşulan bir gelişme yaşandı. ABD’nin önde gelen gazetelerinde ‘Türkiye, dünyada birçok ülkenin üzerinde çalıştığı stratejik ve kritik bir teknoloji olan lazer sistemini geliştirdi’ manşetleri yer aldı.

20.09.2021-09:59 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-11:55) ABD Medyasına Bomba Gibi Düştü: Birçok Ülke Üzerinde Çalışıyordu, Türkiye Yaptı!

ABD medyasında çok konuşulan bir gelişme yaşandı. ABD medyasında çok konuşulan bir gelişme yaşandı. ABD’nin önde gelen gazetelerinde ‘Türkiye, dünyada birçok ülkenin üzerinde çalıştığı stratejik ve kritik bir teknoloji olan lazer sistemini geliştirdi’ manşetleri yer aldı.

BİRÇOK ÜLKENİN ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI YER TABANLI LAZER SİSTEMİNİ TÜRKİYE YAPTI, ABD MEDYASINDA YANKI UAYNDIRDI

Türk savunma firması Meteksan Savunma Sanayii Anonim Şirketi, NAZAR adını verdikleri yer tabanlı yeni bir lazer sistemi geliştirdiğini duyurdu. Bu haber ise ABD medyasına bomba gibi düştü. ABD medyasında çok konuşulan bir gelişme yaşandı. ABD’nin önde gelen gazetelerinde ‘Türkiye, dünyada birçok ülkenin üzerinde çalıştığı stratejik ve kritik bir teknoloji olan lazer sistemini geliştirdi’ manşetleri yer aldı. Türk Savunma Sanayii’nin en merak edilen projelerinden biri olan NAZAR, ilk kez IDEF 2021’de sergileniyor. Karada konuşlu olacak olan NAZAR lazer sisteminin, kritik üsleri ve tesisleri korumak için EO/IR güdümlü füzelere karşı geniş bant teknoloji lazer vurma yeteneğine sahip olduğu bilgisi verildi. Dünya da ise birçok ülke böyle bir sisteme sahip olmak için çeşitli projeler deniyordu. 

YER TABANLI LAZER SİSTEMİ OLAN NAZAR MOBİL PLATFORM ÜZERİNDE KOLAYLIKLA KULLANILABİLİYOR

Dünyanın birçok ülkesi bu sistemleri yapmaya çalışırken Türk savunma firması Meteksan Savunma Sanayii Anonim Şirketi, NAZAR adını verdikleri yer tabanlı yeni bir lazer sistemi geliştirdiğini duyurdu. Nazar projesi sayesinde EO/IR güdümlü füzelerin uzun mesafelerden etkisiz hale getirilmesi mümkün hale gelecek. NAZAR, il etapta operasyonel ihtiyaçlar doğrultusunda istenilen lokasyonlara kolaylıkla taşınarak mobil bir platform üzerinde kullanılabilir. Sistemin çalışması için ihtiyaç duyulan elektrik ise kendi jeneratörü tarafından sağlanacak. Sistemin askeri gemilere kurulabileceğimde gelen ilgiler arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal