ABD Halkbank davası ne zaman gerçekleşecek? Halkbank davası ertelendi mi?

Halkbank'ın ABD'de devam eden bir dava mevcut. Dava ile ilgili yetkililer tarafından açıklama yapıldı. Açıklama ardından ise davanın ne zaman olacağı araştırılmaya başlandı. Dava ile ilgili yeni kararlar mevcut.

15.03.2022-15:12 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-15:13) ABD Halkbank davası ne zaman gerçekleşecek? Halkbank davası ertelendi mi?

Halbank'ın ABD'de devam eden bir davası var. ABD federal hükümeti, Halkbank'a, İran'a yönelik yaptırımları deldiğini öne sürerek dava açtığını söylemişti. Bunun üzerine ise Halkbank yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Bankamız, Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası kapsamındaki itiraz dilekçesini ABD Yargıtay Mahkemesi'ne (Supreme Court) yasal süre içerisinde yapmayı planlamaktadır. Yargıtay Mahkemesi süreci bitinceye kadar Bölge Mahkemesi'ndeki yasal süreç askıya alınacaktır." sözlerini kullandı. 

ABD halkbank davası

Halkbank davası ne zaman yapılacak?

Halkbank, "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası"na dayanarak federal mahkemedeki yargı sürecinin askıya alınması isteğine karşı Fedaral Mahkeme talebi reddetti. Bunun üzerine ise banka temyiz mahkemesine gitti. ABD'de temyiz mahkemesi Halkbank'ın ABD Yüksek Mahkemesi'ne yaptığı itiraz başvurusu sonuçlanana kadar federal hükümetin bankaya karşı açtığı davanın askıya alınmasına karar verdiğini duyurdu. 

Reuters'ın yaptığı habere göre, Manhattan'daki 2. ABD Temyiz Mahkemesi'nin bugün vermiş olduğu karar, Halkbank'a bir yandan davaya karşı savunma yapmak zorunda kalmadan temyize gitme olanağı sağlamış olmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal