ABD Geri Adım Attı, Ermeni Lobisi Çılgına Döndü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükelçilere karşı kazandığı zafer sonrası Ermeni lobileri köpürdü.

26.10.2021-14:10 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-14:26)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı büyükelçi resti Ermenileri şaşkına çevirdi. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi yaptığı açıklamada ülkelerin net olması vurgusunu yaptı. Komite yaptığı açıklamayı şu şekilde sürdürdü; "Ülkeler kodlu iletişim kurmamalıdır. ABD'nin Türkiye'ye yönelik politikası net olmalıdır. Burası bir lise sınıfı değil. Amerikan netliğinin zamanı geldi. Eylemler, sadece kelimeler değil. Türkiye'ye jet yok."

10 BÜYÜKELÇİNİN TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

Osman Kavala'nın hapisten çıkartılıp serbest bırakılmasını isteyen 10 büyükelçinin mektubu Türkiye cephesinden çok sert bir şekilde karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu mektup karşısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na verdiği talimatta büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilmesini istemişti.

BÜYÜKELÇİLER GERİ ADIM ATMIŞTI

Büyükelçilerin daha sonra ortak olarak yayınladığı mesajda geri adım atarken, Türkiye bu yaklaşımı olumlu yorumlamıştı. Bu durum üstüne Amerika Ermeni Lobisi şu açıklamayı yapmıştı; "Burası bir lise sınıfı değil. Amerikan netliğinin zamanı geldi."

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ GERİ ADIM ATTI ERMENİLER ŞOK OLDU

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği yaptğı açıklamada Viyana Sözleşmesine bağlı kalacaklarını açıklarken yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdiler;  'ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41'inci maddesine riayet etmeyi teyit eder' . Bu açıklamaların benzerlerini yayınlayan diğer büyükelçilikleri gören Ermeniler ise şaşkına döndü.

OSMAN KAVALA NEDEN TUTUKLU?

Zengin iş adamı ve aktivist Osman Kavala, 1 Kasım 2017’de tutuklandı. Gezi Parkı olaylarının azmettiricisi, yöneticisi ve organizatörü olmakla suçlanıyor. Aynı zamanda 17-25 Aralık kumpası, FETÖ üyeliği ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı. 18 Şubat 2020 tarihinde Gezi Parkı Davası’ndan beraat eden Davala, tahliyenin hemen ardından TCK’nın 309. maddesinden yeniden gözaltına alındı. Aynı maddeden 19 Şubat’ta tutuklandı. 1 Kasım 2017’den beri Silivri Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunuyor.

TUTUKLULUĞUN DEVAMI KARARI VERİLMİŞTİ

Gezi protestolarının azmettiricisi olmasından dolayı tutuklu yargılanan Osman Kavala hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Gezi Parkı ve Çarşı Grubu davalarının ilk duruşması dün görüldü. Zengin iş adamı Osman Kavala’nın tahliye talebi reddedildi. Yeniden görülen Gezi Parkı eylemleri ile aralarında Osman Kavala, Can Dündar ve CIA’in eski danışmanı Henry Barkey’in bulunduğu 17 kişilik davayla birlikte Çarşı taraftar grubundan 35 sanığın bulunduğu davaların birleştirildi. Birleştirilmesi sonrasındaki duruşmada, Osman Kavala’nın tutukluluğu kararı çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal