ABD enflasyon rakamları belli oldu: 2023 ABD enflasyon oranları yüzde kaç oldu? ABD Aralık enflasyonu arttı mı, düştü mü?

Ekonomi dünyasını derinden etkileyecek olan ABD enflasyon rakamları açıklandı. Kasım ayında beklentilerin altında kalarak yüzde 7,1 olan ABD enflasyonunun Aralık ayında ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki 2023 ABD enflasyon oranları yüzde kaç oldu? ABD Aralık enflasyonu arttı mı, düştü mü? İşte konu hakkında son gelişmeler...

12.01.2023-17:20 - (Son Güncelleme: 12.01.2023-17:20) ABD enflasyon rakamları belli oldu: 2023 ABD enflasyon oranları yüzde kaç oldu? ABD Aralık enflasyonu arttı mı, düştü mü?

Altın fiyatları başta olmak üzere dünya genelindeki pek çok fiyatı doğrudan etkileyen ABD enflasyon verileri, günün en çok araştırılan konularından birisiydi. Kasım 2022’de 7,1 olarak duyurulan ve beklentilerin altında kalan ABD enflasyon oranları, Aralık ayında ne olacak merak ediliyordu. Alınan son dakika bilgisine göre ekonomi dünyasını derinden etkileyecek olan ABD enflasyon rakamları açıklandı. Kasım ayında beklentilerin altında kalarak yüzde 7,1 olan ABD enflasyonunun Aralık ayında ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki 2023 ABD enflasyon oranları yüzde kaç oldu? ABD Aralık enflasyonu arttı mı, düştü mü? 

2023 ABD enflasyon oranları yüzde kaç oldu?

ABD Aralık 2022 enflasyon rakamları belli oldu. ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nden yapılan açıklamaya göre, ABD’de Aralık ayında enflasyon yıllık yüzde 6,5 olarak gerçekleşti. Beklentilerle gerçek rakamın tam olarak örtüşmesi dikkat çekti.

ABD Aralık Enflasyon Rakamları

ABD Aralık enflasyonu arttı mı, düştü mü? 

Kasım ayında yüksek çıkması beklenen fakat yüzde 7,1 olarak açıklanan ABD enflasyon rakamları, uzmanların beklentilerinin dışında bir sonuç olarak gerçekleşti. Yıllık baz yüzde 7,1 olan ABD enflasyonu, Aralık ayında da düşüşünü sürdürdü ve yüzde 0,6 daha azalarak yüzde 6,5 oldu.

Aralık’ta aylık bazda ise tüketici fiyatlarında yüzde 0,1’lik düşüş yaşanırken, uzmanlar açıklanacak rakamın yüzde 0 olacağını tahmin ediyordu. 

ABD Aralık Enflasyon Rakamları-1

Öte yandan çekirdek tüketici fiyatları ise tahminlere paralel olarak Aralık ayında yıllık yüzde 5.7 olarak açıklandı. Bir önceki ayda yıllık çekirdek tüketici fiyatları yüzde 6 olarak gerçekleşmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal