Başkan Erdoğan: Türkiye Yüzyılı ile birlikte zirveyi hedefliyoruz

Çankaya Köşkü’nde, Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon "AR-GE ve Yenilik Atılımı" Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Başkan Erdoğan, açılış konuşmasında, "Milletimizin asırlardır beklediği gün bugündür. Türkiye Yüzyılı milletimizin asırlık hayallerinin sembolüdür. Hiçbir alanı boş bırakmadan, hiçbir alanı ihmal etmeden, siyasetten ekonomiye, sosyal alandan teknolojiye tüm başlıklarda zirveyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

12.01.2023-16:45 - (Son Güncelleme: 12.01.2023-17:19) Başkan Erdoğan: Türkiye Yüzyılı ile birlikte zirveyi hedefliyoruz

Akşam'daki habere göre, Başkan Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen, Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon "AR-GE ve Yenilik Atılımı" Koordinasyon Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Katılımcıları selamlayarak konuşmaya başlayan Başkan Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde, uzun vadeli bilim ve teknoloji politikalarımızı planlamak üzere düzenli olarak Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantılarımızı yapıyorduk. Yılda iki defa periyodik olarak yapılan bu toplantıların başkanlığını bizzat yürütüyordum" dedi.

Türkiye Yüzyılı ile birlikte zirveyi hedefliyoruz

Türkiye’nin teknolojide bugün geldiği nokta, kurulun bünyesinde yürüttüğü çalışmaların çok önemli odluğuna inandığını dile getiren Başkan Erdoğan, "Bilhassa nitelikli araştırma-geliştirme kaynağı, e-devlet projesi, üstün yetenekli bireylerin eğitimi, enerji teknolojileri, medikal, biyoteknoloji ve ulusal yenilik gibi alanlarda gerçekten iftihar verici neticeler elde ettik" diye ekledi.

"Artık çalışmaları ve başarıları mercek altına alınan bir Türkiye var"

Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu’nu oluşturduklarında hatırlatan Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabii bu arada ülkemizin öncelikleri de değişti. Bundan 20 yıl, 15 yıl, 10 yıl önceki hedeflerimize ulaşmakla kalmadık çoğu alanda daha ötesine geçtik. Bilim ve teknolojinin lokomotifi olan savunma sanayiindeki başarılarımız, bunun en önemli ispatıdır. Aynı şekilde, ülkemizin 81 vilayetine yayılan bilim ve teknoloji faaliyetlerinin her gün yeni çıktılarıyla karşılaşıyoruz. Hamdolsun, artık dışarıya gıptayla bakan bir Türkiye değil çalışmaları ve başarıları mercek altına alınan bir Türkiye var."

Hedef net sıfır emisyon

"İnşallah, ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarının sembolü olan 2023, bu doğrultudaki büyük emek verdiğimiz projelerden önemli bir kısmının sonuçlarını göreceğimiz bir sene olacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkiye Yüzyılı'na, bilim ve teknolojide katettiğimiz mesafe sayesinde güçlü bir giriş yapıyoruz. Şimdi gözümüzü 2053'e diktik. Yavaş yavaş hedeflerini oluşturmaya başladığımız 2053 vizyonumuzu, dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizi de yakından ilgilendiren yeşil kalkınma atılımlarının etrafında şekillendiriyoruz."

Yeşil kalkınma omurgası üzerinde inşa ettikleri 2053 vizyonunu da tıpkı bugünkü başarıları gibi, yine bilim ve teknolojinin rehberliğinde hayata geçireceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin 2053'te, Paris İklim Anlaşması ile taahhüt ettikleri net sıfır emisyonuna ulaşmak olduğunu açıkladı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal