ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Taliban ile Anlaşma İmzalanacak

ABD Dışişleri Bakanı olan Mike Pompeo, Afganistan’da 19 yıldır ilk kez şiddeti azaltmaya yönelik bir anlaşmaya varıldığını belirtti ve uyumun devam etmesi sonucunda, bu ayın 29'unda Taliban ile bir anlaşma imzalanacağını söyledi.

26.02.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-13:05) ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Taliban ile Anlaşma İmzalanacak

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Dışişleri Bakanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Pompeo, yaptığı açıklamada Afganistan'da 19 yıldır ilk kez şiddeti azaltmaya yönelik bir anlaşmaya varıldığını belirtti. Bu sürecin böyle devam etmesi durumunda ayın 29'unda Taliban ile bir anlaşma imzalanacağını söyleyen Pompeo, Taliban ile anlaşmanın imzalanmasının, ABD birliklerinin geri çekilmesi, Afgan taraflar arasında ulusal birlik hükümetinin kurulması ve Afganistan'daki krize barışçıl bir çözüm üzerinde anlaşmaya varmak üzere müzakerelerin başlangıcı olacağının altını çizdi.

ABD askerlerinin geri çekilmesinin ancak Taliban’ın anlaşmayı imzalamasına, anlaşmalara saygı gösterilmesine ve terör örgütleriyle olan tüm ilişkilerinin kesilmesine bağlı olacağını söyleyen Pompeo, ABD'nin bu konuda Taliban’ı takip edeceğini ve böylece Afganistan'ın terör örgütleri için güvenli bir liman haline gelmesini engelleyeceğini ifade etti.

Afganistan'ın geleceğinin Afganların elinde olduğunu aktaran ABD Dışişleri Bakanı, tüm tarafların katılımı ile ulusal bir müzakere sürecine girilmesi gerektiğini ve diğer uluslararası ve bölgesel tarafların da devam eden müzakerelerden haberdar olduklarını söyledi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal