ABD Başkanı Donald Trump: Kuzey Kore Kim Önderliğinde Ekonomik Güç Olacak

ABD'nin Kuzey Kore özel temsilcisi Stephen Biegun, Başkan Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim'in 27-28 Şubat'ta Vietnam'da görüşeceğini açıkladı. Ayrıca Trump yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore, Kim Jong-un önderliğinde büyük bir ekonomik güç merkezi olacak" dedi.

09.02.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-11:54) ABD Başkanı Donald Trump: Kuzey Kore Kim Önderliğinde Ekonomik Güç Olacak

ABD hükumetinin Kuzey Kore özel temsilcisi Stephen Biegun, Kuzey Kore'de 3 gün devam eden temaslar yaptı. ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında 27-28 Şubat'ta Vietnam'ın başkenti Hanoi'de görüşeceği duyuruldu. Öte taraftan Trump, Kuzey Kore hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı ve "Kuzey Kore, Kim Jong-un önderliğinde büyük bir ekonomik güç merkezi olacak" dedi.

Pyongyang gezisinin sonrasında Seul'e giden Biegun, Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ve Güney Kore'nin nükleer temsilcisi Lee Do-hoon'a temasları hakkında bilgi aktardı.

"YAPACAK ÇOKK İŞİMİZ VAR"

Biegun, Kang ile görüşmesinde, "Müzakarelerimiz iyiydi. Başkan (Kuzey Kore lideri Kim Jong-un) yeni adımlar atmayı çok istiyor. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile şimdi ve sonrasında yapacak çok işimiz var. İki taraf da bağlılık gösterirse gerçek ilerleme kaydedebileceğimize inanıyorum." sözlerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan açıklamada da Biegun'ın Kuzey Kore'nin ABD işlerinden sorumlu özel temsilcisi Kim Hyok Chol ile "Trump ve Kim'in Singapur buluşmasında verilen taahhütlerin ilerletilmesi, ABD-Kuzey Kore ilişkilerinin dönüştürülmesi ve Kore Yarımadası'nda sürdürülebilir barış kurulmasını" meselelerini ele aldığı bildirildi.

27-28 ŞUBAT'TA KRİTİK GÖRÜŞME

Açıklamada ayrıca Biegun ve Kim Hyok Chol'un, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında 27-28 Şubat'ta Vietnam'ın başkenti Hanoi'de yapılacak 2. zirveden önce yeniden bir araya gelme hususunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Trump da Twitter sayfasından Hanoi'deki zirvede Kim ile görüşmeyi dört gözle beklediğini yazdı.

TRUMP'DAN KİM'E METHİYELER

ABD Başkanı ayrıca "Kuzey Kore, Kim Jong-un önderliğinde büyük bir ekonomik güç merkezi olacak. Bazılarını şaşırtabilir fakat beni şaşırtmaz. Çünkü onu tanıma olanağı buldum ve bunu yapabileceğini iyice kavradım. Kuzey Kore farklı türde bir füze haline gelecek. Ekonomik olanı." sözlerini kullandı.

Trump, daha önce Kuzey Kore lideri Kim ile 27-28 Şubat'ta Vietnam'da bir araya geleceğini söylemiş, fakat zirvenin hangi şehirde yapılacağı ile alakalı bilgi paylaşmamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal