ABD Başkanı Biden Ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kritik Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmede, olası bir Rus işgalinde, ABD'nin, müttefik ülkelerle birlikte, kararlı adımlar atacağı bildirildi.

28.01.2022-11:08 - (Son Güncelleme: 28.01.2022-11:54) ABD Başkanı Biden Ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kritik Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Rusya - Ukrayna krizi dinmek bilmiyor. Olası savaşın çok yakın olduğu düşünülüyor. Şimdi ise ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden bugün Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi yaptı.

OLASI ÇARPIŞMAYA HAZIR OLUN

Özel bir kanalın haberine göre, ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'ye Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin artık 'neredeyse kesin' olduğunu ve Kiev'in "çarpışmaya hazırlanması" gerektiğini söyledi.


EGEMENLİK VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE TAM DESTEK

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ABD'nin ortak ve müttefikleriyle kararlı bir şekilde adım atmaya hazır olduğunu bir kez daha söyleyen Joe Biden, ABD'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteğini yineledi.

ABD, geçen sene Ukrayna'ya yüklü miktarda yardımda bulunmuştu. Biden görüşmede, büyükelçilik personellerinin ülkeden ayrılmasına rağmen ABD'nin Kiev'deki büyükelçiliğinin açık ve tam faaliyette olduğunu açıkladı.


TWİTTER ÜZERİNDEN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Ayrıyeten Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Biden ile görüşmesine ilişkin resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy, 'Görüşme uzun sürdü. Gerginliğin azaltılması yönündeki diplomatik girişimleri ele aldık. İleride olacak olan ortak adımlar konusunda anlaştık. Biden'a sürekli askeri yardımdan dolayı teşekkür ettim. Ayrıca, Ukrayna'ya maddi desteğin sağlanması imkanı ele alındı.' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal