ABD Başkanı Biden uyardı: En ölümcülü olabilir

ABD Başkanı Joe Biden, dün Florida şehrinde ortaya çıkan Ian Kasırgası’nın eyalet tarihinin en ölümcül kasırgası olabileceği uyarısında bulundu. Biden, bölge halkını tedbirli olmaları konusunda uyardı. Ayrıntılar haberimizde...

30.09.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 30.09.2022-16:11)

Washington DC'deki Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) binasını ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden, dün Florida’da karaya vuran Ian Kasırgası hakkındaki son bilgileri öğrendi. FEMA yetkililerini çalışmalarından ötürü tebrik eden Joe Biden, dün Florida şehrinde ortaya çıkan Ian Kasırgası’nın eyalet tarihinin en ölümcül kasırgası olabileceği uyarısında bulundu. Biden, bölge halkını tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

En ölümcülü olabilir

ABD Başkanı Joe Biden, Ian Kasırgası hakkında yaptığı açıklamada, "Kasırga dün karaya vurdu ve Florida'da ilerlemeye devam ediyor. Bu, Florida tarihindeki en ölümcül fırtına olabilir. Sayılar henüz net değil, ama azımsanmayacak sayıda ölüm olduğunu duyuyoruz." dedi.

Biden Ian Kasırgası

Florida’ya gidecek

Halka, kasırga ile ilgili yetkililerin uyarılarına uyma ve gerçekten zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması çağrısı yapan Başkan Biden, petrol şirketlerine de "kasırgayı akaryakıt fiyatlarını artırmak için bahane olarak kullanmayın" uyarısında bulundu. 

Biden koşullar el verdiği zaman Florida’yı ziyaret edeceğini ve aynı zamanda Fiona Kasırgası'ndan etkilenen Porto Riko'yu da unutmadıklarını ve buraya da bir seyahat planladığını aktardı.

Florida sahillerini  5. Kategori kasırga olarak vuran Ian, karada hız kaybetmiş ve tropikal fırtına statüsüne düşmüştü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal