Putin kurmaylarına talimat verdi: Hataları düzeltin ve yenilerine izin vermeyin

Ülkede kısmi seferberlik ilan eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seferberlik kapsamında yapılan hazırlıklarla ilgili olarak kurmaylarına talimat verdi. Putin, yapılan hataların düzeltilmesi ve yenilerine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

30.09.2022-09:28 - (Son Güncelleme: 30.09.2022-16:13) Putin kurmaylarına talimat verdi: Hataları düzeltin ve yenilerine izin vermeyin

Geçtiğimiz haftalarda Rusya’da kısmi seferberlik ilan eden Rus lider Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi ile seferberlik hazırlıklarındaki son durumu görüştü. Kısmi seferberlik kapsamında sadece askerlik tecrübesi olanların hizmete çağrılması gerektiğini belirten Putin, "Askerlik için çağrılanların birliklere gönderilmeden önce mutlaka ilave askeri eğitim almaları gerekiyor." sözlerini kullandı. 

Hataları düzeltin ve yenilerine izin vermeyin

Seferberlik kapsamında yapılan hazırlıklarla ilgili olarak kurmaylarına talimat veren Putin, tedarik edilen malzemeler, yaşam şartları ve diğer bazı konularda çeşitli sorular sorduklarını konseydekilere iletti ve  "Tüm hataları düzeltmeli ve gelecekte bunlara izin vermemeliyiz." diye konuştu.

Putin seferberlik süreci

Sadece askeri tecrübesi olanları istiyor

Putin, çok çocuklu, kronik hastalığa sahip veya yaşlı kişilerle ilgili durumların dikkatli bir şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayarak, "Bir hata yapılırsa, bu düzeltilmeli ve uygun bir gerekçe olmadan askere alınanlar evlerine geri gönderilmelidir." ifadelerini kullandı.

Doktorların normal askerlermiş gibi görev almalarına tepki gösteren Vladimir Putin, görüşmeler şu ifadeleri kullandı:

"Bazı doktorların veya diğer mesleklerden profesyonellerin, gerçekten ihtiyaç duyulan alanlar yerine, motorize piyade eri olarak askere alındıkları durumlar var. Neden? Askerlik şubelerine kendi imkanlarıyla gelen ve sayıları çok fazla olan gönüllüler de geri çevriliyor ve tecrübeleri olmadığı için geri çevriliyorlar. Bütün bunlar, hızlı ve ayrıntılı bir şekilde ele alınmalıdır."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal