ABD Başkanı Biden, İstihdam Verilerinin Düşük Olmasını Delta Varyantına Bağladı

Biden, koronavirüsün Delta varyantıyla mücadelede daha fazla ilerleme kaydetmeleri gerektiğini belirtti.

03.09.2021-19:10 - (Son Güncelleme: 03.09.2021-19:10) ABD Başkanı Biden, İstihdam Verilerinin Düşük Olmasını Delta Varyantına Bağladı

Joe Biden, ağustos ayına ait istihdam raporunun açıklanmasından sonra Beyaz Saray'da önemli konuşma gerçekleştirdi.

Biden, konuşmasında dayanıklı ve güçlü ekonomik toparlanmanın olduğunu belirtti. 'Biden planı işe yarıyor, sonuç alıyoruz.' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, istihdamda artışının sürdüğünü söyledi. ABD ekonomisinin 2021'in ilk yarısında hızla büyüyerek salgından önceki döneme oranla daha büyük tek gelişmiş ülke olduklarını belirtti.

Koronavirüste Delta varyantının da ütesinden gelebilecekleri ekonomi ve işgücü piyasasına sahip olduklarını söyledi. Bunun yanında Biden, Delta varyantıyla mücadele noktasında daha fazla çabalamaları gerektiğine de değindi.

Biden, ekonomik toparlanma noktasında istedikleri yerde olamadıklarını belirterek, 'Covid-19'un Delta varyantıyla mücadelede daha fazla ilerleme kaydetmemiz gerekiyor. Bu aşılanmamışların devam eden salgını.' şeklinde konuştu.

Koronavirüsün ekonomiye etki etmesine karşın yapılan aşılama ve diğer planların Delta varyantının karşısında bile ekonominin büyüyerek istihdam artışını sağladığını söyleyen Biden, 'Şüphesiz ki Delta varyantı bugünkü istihdam raporunun güçlü olmamasının nedeni.' değerlendirmelerini yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal