AB Zirvesi Ardından Macron ile Merkel'den Türkiye Açıklaması

Türkiye'ye yaptırımın masaya yatırıldığı Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan açıklama geldi. Almanya lideri Merkel, "AB Yüksek Temsilcisi'nden Türkiye ile işbirliğimiz hakkında rapor hazırlamasını istedik" ifadelerini kullandı.

11.12.2020-17:24 - (Son Güncelleme: 11.12.2020-17:21) AB Zirvesi Ardından Macron ile Merkel'den Türkiye Açıklaması

Almanya'nın altı aylık dönem başkanlığını üstlendiği AB Liderler Zirvesi'nin en son toplantısında Türkiye'ye ilişkin kağıt üzerinde yaptırım kararları verilmesinin akabinde liderler basın toplantıları gerçekleştirdi. Almanya lideri Merkel, dönem başkanlıkları esnasında Türkiye ile daha pozitif münasebetlere sahip olma ümidiyle faaliyet gösterdikleri ifade etti.

Martta yapılacak önümüzdeki zirve toplantısı için Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'i Türkiye ile münasebetlerle ilgili rapor düzenlemekte görevlendirdiklerine işaret eden Angela Merkel, özellikle Avrupa Birliği mensubu Yunanistan ile Güney Kıbrıs'ın istediği Ankara'ya silah ambargosu hususunda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye silah satışının NATO kapsamında değerlendirilmesi konusunda anlaştık''

Fransa lideri Emmanuel Macron da, "Avrupa Birliği, Türkiye ile diyalog kapısını açık tutuyor." dedi.

Diğer taraftan Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, göç ile mücadele adına Türkiye ile çok  fazla işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Michel, "Türkiye ile sorumlu bir işbirliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal