Avrupa Birliği Liderleri Zirvesi İkinci Gününde

Avrupa Birliği (AB) mensubu 27 ülkenin liderleri, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin 2. oturumu çerçevesinde yeniden toplandı.

11.12.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 11.12.2020-16:21)

AB mensubu 27 ülkenin liderleri, iki günlük Avrupa Birliği Liderler Zirvesi çerçevesinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de birinci oturumu yapmak için geçen gün uzun bir zamanın ardından ilk defa yüz yüze görüşmüştü.

Avrupa Birliği  liderleri geçen gün yapılan ilk oturumda, 1,8 trilyon Euro’luk 2021-2027 Avrupa Birliği bütçesi ile koronavirüs pandeminin ekonomik neticeleri ile mücadele için oluşturulan 750 milyar Euro’luk kurtarma paketi hususunda anlaşılmıştı.

AB liderleri; koronavirüs pandemisi ile mücadele, güvenlik, iklim değişikliği ile dış ilişkiler meselelerini değerlendirmek için 2. oturumda yeniden toplandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, AB zirvesi sırasında bir basın toplantısı gerçekleştirecek. İlave olarak, Avrupa Birliği Liderleri bugün Euro Zirvesi için de tekrar toplanarak, bankacılık birliğin ile sermaye piyasaları birliğine yoğunlaşacak.

Euro bölgesi para birimi Euro olan 19 Avrupa Birliği'ne mensup ülkelerinden oluşuyor. Euro Zirvesi, Euro bölgesi ekonomik siyaset için stratejik rehberleri görüşmesini temin eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal