AB ve İtalya Bütçe Konusunda Uzlaşma Sağladı

Avrupa Birliği ile İtalya arasında 2019 senesi bütçesiyle alakalı yaşanan anlaşmazlık ve gerginlik son buldu.

19.12.2018-15:57 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-15:55) AB ve İtalya Bütçe Konusunda Uzlaşma Sağladı

Avrupa Birliği ile İtalya arasında 2019 senesi bütçesiyle alakalı yaşanan anlaşmazlık ve gerginlik son buldu. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Brüksel'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, İtalya ile 2019 bütçesine meselesinde meydana gelen anlaşmazlığın çözüldüğü belirtti. Dombrovskis, "İtalya ile 2019 bütçesi doğrultusunda son haftalarda gerçekleştirilen yoğun müzakereler çözümle kapatıldı." dedi.

İtalya'nın AB Komisyonu'na verdiği yeni bütçesinin, birlik tarafından başlatılan bütçe disiplin sürecine son verdiğinin altını çizen Dombrovskis, "Bugün varılan anlaşma mükemmel olmamakla beraber söz konusu önlemlerin tam olarak uygulanması şartıyla aşırı açık prosedürüne noktayı koyuyor." yorumunu yaptı. Dombrovskis, İtalya'nın dengeli ekonomi ve bütçe politikaları takip ederek finansal koşullarını daha iyi bir konuma getirebileceğini de belirtti.

İtalyan hükümeti, AB ile anlaşmazlığa yol neden olan 2019 bütçesiyle alakalı sürdürülen görüşmelerde bütçe açığını yüzde 2,4'ten yüzde 2,04'e çeken yeni bir teklif sunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal