Rusya'dan S-400 Anlaşmasının Gidişatında Yeni Hamle

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD’nin Patriot sistemlerinin Türkiye’ye satışına onay vermesinin Rus S-400 sistemlerinin satış süreci ile bir ilgisi bulunmadığını belirtti.

19.12.2018-14:05 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-13:59) Rusya'dan S-400 Anlaşmasının Gidişatında Yeni Hamle

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD’nin Patriot sistemlerinin Türkiye’ye satışına onay vermesinin Rus S-400 sistemlerinin satış süreci ile bir ilgisi bulunmadığını ve söz konusu sözleşme doğrultusundaki anlaşmanın sürdüğünü belirtti. Peskov, gazetecilerle yaptığı basın toplantısında, ABD’nin Türkiye'ye Patriot hava ve füze savunma sistemleri satışının Rusya’nın S-400 hava savunma füze sistemlerinin satışıyle bir ilgisinin bulunmadığının altını çizerek, “Halihazırda, Türk ortaklarımız ile yaptığımız anlaşmaları sürdürüyoruz. Biliyorsunuz ki, S-400 projesi ve sözleşmesi uygulama sürecince ve bu devam edecek.” dedi.

Türkiye’nin S-400 hava savunma füze sistemleri ile alakalı bilgileri açığa çıkarmayacağını belirten Peskov, Rusya’nın diğer ülkelerle yaptığı askeri-teknik iş ortaklığında gizli bilgilerin paylaşılmaması noktasında yasal yükümlülüklerin bulunduğunun altını çizdi. Türk ortaklarının da bu noktadaki hassas bilgilerin açığa çıkarılmaması doğrultusunda yükümlülükler olduğunu belirten Peskov, “Türk ortaklarımıza güvenmemek için hiçbir sebep yok.” dedi.

3.5 milyar dolar civarındaki Patriot hava ve füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye satılmasına ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onay verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal