AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger: İran Konusunda Türkiye AB ile Aynı Çizgide!

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger,''İran konusunda hem Türkiye hem AB aynı çizgide diyebiliriz.''dedi.

09.01.2020-14:54 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-14:40) AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger: İran Konusunda Türkiye AB ile Aynı Çizgide!

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Çanakkale'de "Geleceğin Akıllı Şehirleri İçin Ortaklık Projesi"nin kapanış oturumuna katıldıktan sonra gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.
Berger, tüm dünyanın ABD ile İran arasındaki gerilimi takip ettiğini, AB'nin de bu konuda birçok temasının olduğunu dile getirdi.
Gerilimin tırmanmasının endişeye sebep olduğunu vurgulayan Berger, "Bu çerçevede, AB'nin yüksek temsilcisi ve komisyon başkanı da gerilimin düşürülmesi için çabalarda bulunuyor." dedi.
AB dışişleri bakanlarının, İran ve Irak'taki gelişmeler hakkında yarın olağanüstü toplanacağını anımsatan Berger, şöyle dedi: "Türk hükümetinin yetkilileriyle de yakın temas halindeyiz. İran konusunda hem Türkiye hem AB aynı çizgide diyebiliriz. Her iki taraf da tansiyonun bir an önce düşürülmesini istiyor. Bunun yanı sıra cuma günü AB Konseyinin yeni başkanı (Charles Michel), İstanbul'a ziyarette bulunacak. Kendisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuları görüşecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal