AB, Sağlık Turizmi’nde Türkiye’ye Odaklandı!

AB sigorta şirketlerinin, 3 saatlik uçuş mesafesi kuralı, 4 saate çıkarılıyor. Bu durum, Türkiye’nin sağlık turizminde patlama yapması anlamına geliyor.

28.09.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-14:38) AB, Sağlık Turizmi’nde Türkiye’ye Odaklandı!

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

AB ülkelerindeki sigorta şirketlerinin, üç saatlik uçuş mesafesi sınırı, 4 saate yaklaşan uçuş mesafesindeki Türkiye’nin, sağlık turizmindeki payını, Bulgaristan gibi komşulara kaptırmasına neden oluyordu.

AB’deki sigorta şirketleri, uçuş süresini, 2021 yılında 3 saate çekmeye hazırlanıyor. Bu kararla Türkiye’nin sağlık turizminde, ciddi bir patlama yapması bekleniyor.

SAĞLIK TURİZMİNDE, TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ

Haber 365’e konuşan Sağlık İletişimi Danışmanı Serap Öcal,  artan sağlık harcamaları; sağlık hizmeti talebi, yaşlanan nüfus ve buna bağlı olarak hastalık yükünün daha kronik hastalıklara kayması nedeniyle yükselme trendi gösterdiğini kaydetti.

Öcal, Türkiye, yüksek hizmet kalitesi ve maliyet avantajı nedeniyle sağlık turistleri için cazibe merkezi durumunda, diyor.

Öcal, Türkiye’nin sağlık turizminde yaygın pek çok operasyonda rekabetçi fiyatlar sunduğunu ifade etti.

SAĞLIKTA, TÜRKİYE MARKASI ÇALIŞMALARI

Serap Öcal, sağlıkta Türkiye” markasını dünyaya duyurmak için günümüz teknolojik imkanlarından maksimum seviyede yararlanmak gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye’nin, coğrafi konumu, kültürel mirası, eşsiz doğal güzellikleri, lezzetli yemekleri ve dört mevsimi yaşayan yapısı ile turistlerin gözdesi, olduğunu anlattı.

Pek çok Avrupalı için, hem turistik tatil hem tedavi için, Türkiye’nin bulunmaz bir ülke olduğunu belirterek, ‘Sahip olduğu değerleri ve kaliteli sağlık hizmetlerinin diğer ülke vatandaşlarına da tanıtılması çok kıymetli olacaktır.

Türkiye’nin sağlık kapasitesinin, imkanlarının ve potansiyelinin yurtdışında etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlayarak ülke imajını güçlendirmek için kurulan USHAŞ’ın faaliyetlerini takdirle karşılamaktayız.’ dedi.

BULGAR TURİST SAYISI BAVUL TİCARETİYLE ARTTI

2020 yılının, ocak-ağustos döneminde, Türkiye’ye 7,2 milyonun üzerinde turist girişi oldu. Pandemiyle birlikte, seyahat kısıtı kararlarının etkisiyle turizmde, bir önceki yıla göre yüzde 76,5 düşüş yaşandı.

Türkiye’nin, 8 ayda en fazla turist çektiği ülke, derin bağlarının olduğu Almanya olurken, İkinci sırada, 532 bin kişinin üzerindeki turistle Rusya

oldu. Üçüncü sıraya ise komşumuz, Bulgaristan yerleşti. Özellikle, Bulgaristan Hükümeti’nin 1 aylık Türkiye’ye girişi serbest bırakması, bu özellikle Edirne’den artan bir bavul ticaretini başlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal