Yüzen Adalar Turizme Kazandırılıyor

Adıyaman'daki Çat Barajı'nda kartpostallık görüntüler oluştu. 100'e yakın 'yüzen ada', baraj sularındaki azalmadan dolayı kıyıyla birleşti ve güzel görüntüler oluşturdu.

23.09.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-13:19) Yüzen Adalar Turizme Kazandırılıyor
Adıyaman Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı'nda büyüklüğü 5 metrekare ile 1 dönüm aralığında olan 100'e yakın ada, güzel görüntüler sunuyor.

YÜZEN ADALAR TURİZME KAZANDIRILACAK

Gerek tarihi yapıları gerekse ören yerleri ile yerli-yabancı ziyaretçilerin dikkatini çeken yüzen adalar, turistlerin de ilgi odağı oldu. Bitki ve ot köklerinden oluşmuş, adeta görsel şölen sunan 'yüzen adalar' havadan görüntülendi.

Çelikhan-Malatya kara yolu güzergahında yer alan Çat Barajın'daki 'yüzen adalar', kış aylarında baraj ortasında yer alırken su seviyesinin azalması ve hava sıcaklıklarının yüksek devam etmesi nedeniyle kıyıyla birleşerek kartpostallık görüntüler oluşturdu. Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, bitki ve ot köklerinden meydana gelen adaların Türkiye'de çok nadir rastlandığını ifade etti.

Çat Barajı bölgesinde yer alan adaların ilgi odağı olduğunu dile getiren Bulut, şu açıklamada bulundu:
'Adaların geçmiş yıllarda kıyılara vurmaması için projeler çizildi, yapıldı. Su derinliğinin düşmesi ve azalması sonucu adalar kıyıya vurup heder oluyor. Adaları, bölgeye hitap edip turizme kazandırmamız için çevreye kapalı halı saha ve kır düğün salonu kurdurduk. Adalar için daha büyük bir proje yapmamız gerekiyor. Bizler de ilerleyen zamanlarda bu tür projeler ile çalışma yapacağız ve burayı turizme kazandıracağız'
Bulut, bölgede tekne turları ve su sporları yapılmasını düşündüklerini, konaklama için 20 yataklı butik otel inşa etmeyi planladıklarını belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal