AB: Libya'da Siyasi Çözüm BM Öncülüğünde Gerçekleşmeli

AB, Libya'da siyasi çözümün Birleşmiş Milletler’in de desteklediği Berlin Süreci kapsamında gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

08.06.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-15:13) AB: Libya'da Siyasi Çözüm BM Öncülüğünde Gerçekleşmeli

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, Libya'da yaşanan gelişmelerle ilgili yöneltilen soruyu, "Libya'da sahada durum değişmeye başladı ancak AB'nin ateşkes sağlanması gerektiğine ilişkin görüşünde bir değişiklik olmadı" şeklinde yanıtladı.

Sözcü Stano, Avrupa Birliği'nin pek çok defa bütün taraflara derhal ateşkes çağrısı yaptığını hatırlatarak, Libya'da askeri bir çözüm olmadığını ve tarafların müzakerelere yeniden başlaması gerektiğini ifade etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı kuvvetlerin lideri darbeci Hafter ve siyasi müttefiği Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'in, Hafter birliklerinin sahada art arda hezimete uğratılması sonrası Libya'ya yönelik başlattıkları yeni siyasi girişim hakkında ise Sözcü Stano, "Birleşmiş Milletler (BM) süreciyle bağlantılı barış ve istikrarı destekleyen her adım olumludur. Fakat Libya'da kapsayıcı siyasi çözüm BM ve Berlin Süreci çerçevesinde yürütülmelidir" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal