A RH Kan grubu nasıl beslenmeli? A RH Kan grubunun yemesi gerekenler

Son dönemlerin en çok aratılan konularından biri olan kan grubuna göre beslenme hakkında A RH Kan grubu nasıl beslenmeli? A RH Kan grubunun yemesi gerekenler gibi merak edilenleri sizler için araştırdık. İşte detaylar…

09.11.2022-12:24 - (Son Güncelleme: 09.11.2022-12:34) A RH Kan grubu nasıl beslenmeli? A RH Kan grubunun yemesi gerekenler

Diyet yapan birçok kişinin merak ettiği ve son dönemlerde arama motorlarında en çok araştırılan şeyin, kan grubuna göre beslenme oldu. Bizde sık sık aratılan A RH Kan grubu nasıl beslenmeli? A RH Kan grubunun yemesi gerekenler gibi soruların detaylarını araştırdık. 

A RH Kan grubu nasıl beslenmeli?

Diyet yapanların en çok merak ettikleri şeylerden biri, bu süreçte kan grubuna göre beslenmenin etkili olup olmadığı. Yapılan araştırmalarda A RH grubunun bazı besinleri tüketirken dikkat etmesi gerektiği ortaya çıktı. Kan grubu insanların kanlarında bulunan antijen ve antikorlara bakılarak yapılan bir gruplama sistemidir.  İnsanlarda A, B, AB ve 0 kan grupları bulunuyor ve bu grupların da tüketmesi gereken bazı besinler var. Merak edilen konuyla ilgili ilk araştırma 1996 yılında nöropati uzmanı bir hekim olan Peter D’Adamo tarafından yapıldı. D’Adamo, kan gruplarına göre zayıflamak için beslenme düzeni hakkında anlattıkları kısa sürede dikkat çekti. Bazı uzmanlar diyet formüllerinde kan grubu yöntemini kullanmaya başladı. Peter’a göre A RH kan grubunun zayıflarken deniz mahsulleri, kırmızı et, brokoli, ıspanak ve zeytinyağının en iyi, buğday, mısır ve sütten uzak durulmasını gerektiğini belirtiyordu. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalarda, . “Kan grupları ile sindirim sistemi arasında vücutta metabolik bir ilişki bulunmamakta" sonucuna ulaşarak, kan grubuna göre beslenme düzeninin yanlışlığını ortaya koydu. 

A RH Kan grubu nasıl beslenmeli

A RH Kan grubunun yemesi gerekenler

Geçtiğimiz 2013 ile 2014 yılında yapılan bir araştırmada 2 çalışma analiz edilmiş ancak kan grubuna özgü verilen diyet önerilerinin hastalarda herhangi bir iyileşme ile ilişkili bir sonucun da olmadığı gösterilmiştir.  Kan grupları ile sindirim sistemi arasında vücutta metabolik bir ilişki bulunmamaktadır. Kan grupları ile yiyecek seçimi ve fiziksel aktivite önerisi yapılabilecek bir bağlantı da bulunmadığı ortaya çıktı.  Diyet yaparken oluşturulacak olan programın kan grubuna göre değil, kişinin sağlık verilerine göre program yapılması gerektiği belirtiliyor. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal