A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz, Faroe Adaları'na karşı alınan galibiyet sonrası konuştu

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 4-0’lık galibiyetle ayrıldığımız Faroe Adaları karşılaşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Alınan galibiyeti ve oynanan oyunu değerlendirdi.

05.06.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-09:00) A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz, Faroe Adaları'na karşı alınan galibiyet sonrası konuştu

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup’ta ilk maçına çıkan A  Milli Futbol Takımımız, Faroe Adaları ile karşı karşıya geldi. Millilerimizin sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrılarak grubunun ilk maçında önemli bir galibiyete imza attı.

A Milli Takım’da Alman teknik adam Stefan Kuntz, Faroe Adaları karşılaşmasının ardından düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;


'Topa sahip olma oranımız çok yüksekti'

Hücumda otomatikleşme olarak tabir edebileceğimiz şey zaman alıyor. Bugün baktığımız zaman 3. bölgede çok iyi değildik, paslaşma sayılarımız fazla değildi. Halil ve Enes gibi iki oyuncunun birlikte oynama sıklığının olmaması etken olabilir. Ama şu da eklenecek bir durum; kadro kararımızı verirken oyuncuların yorgunluk seviyelerini dengeleyecek şekilde kararlar veriyoruz. Maç maç oyuncuları değerlendireceğiz. Fiziksel durumlarına bakıp kadro seçimini yapacağız. Başlarda topa sahip olma oranımız çok yüksekken, paslardaki isabet oranı iyi değildi. Kaptanımız Hakan’ın da koşu anlamında çok iyi bir performans sergilediğini söyleyebilirim, 11.5 km koştu. İkinci yarıda yaptığımız koşular hareketlilik ve boş alanlar bulmamızı sağladı ve bu şekilde skor bulduk. Son 3 gün içerisinde Uluslar Ligi’nde 26 tane karşılaşma oynandı. Yalnızca Gürcistan, Hollanda ve Türkiye 4 gol atabildi. Sezon sonu gibi bu dönemde takımların belli konularda, gol yollarında sorunlar yaşadığını görüyoruz.

'Maça tedirgin başladı ama...'

Ferdi Kadıoğlu’nun sergilemiş olduğu performansından gayet memnunum. Maça tedirgin başladı ama süre ilerledikçe beklediğimiz futbolu sergiledi. Fenerbahçe’deki performansına yakın bir oyun sergiledi.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal