16.09.2021-15:35 (Son Güncelleme:16.09.2021-16:52)


1

A Milli Takım, Dünya Kupası Elemeleri için karşılaştığı Hollanda'dan 6-1 lik ağır bir yenilgi almıştı. Milli Takım bu karşılaşmadan önce de beklenmedik kritik puan kayıpları yaşamıştı. Bu kayıplardan sonra A Milli Takım'da deneyimli çalıştırıcı Şenol Güneş ile yollar ayrılmıştı.



2

Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından A Milli Takım'ın başına, Almanya U21 takımını çalıştıran Stefan Kuntz getirilmişti. Başarılı teknik adam, Türkiye A Milli Takımı'nın başına geldikten sonra teknik adamın yardımcısının kim olacağı merak ediliyordu.



3

Başarılı çalıştırıcının yardımcısı için TFF'de hızlı bir şekilde arayış başlamıştı. Bu arayışlar sonucunda Alman teknik adama yardımcı olarak Mustafa Doğan ile anlaşıldı.



4

A Milli Takım'ın başına Alman teknik adam Stefan Kuntz'un geçmesinin ardından başarılı çalıştırıcıya yardımcı olacak antrenör için kollar sıvanmıştı. Federasyon yetkililerinin bu anlamda Mustafa Doğan ile anlaştığı açıklandı. Ülkemizde daha önce futbolcu olarak Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını da terleten futbol adamı Mustafa Doğan'ın UEFA A Lisansı bulunmaktadır.



5

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Alman teknik adamın yanına yerli bir antrenör konusuna önem vermesi kapsamında Mustafa Doğan ile el sıkışıldığı kaydedildi.



6

Mustafa Doğan hayatının önemli bir kısmını Almanya'da geçirmiş ve Almanya'da futbol oynamıştır. Hatta, Almanya bağlantıları güçlü olan Mustafa Doğan, Almanya Milli Takımı'nın formasını terletmiştir. Mustafa Doğan'ın Almanca diline de iyi bir şekilde hakim olması Stefan Kuntz ile anlaşabilme noktasında önem taşıyor. Mustafa Doğan'ın Almanya ile olan güçlü bağlantısı ve yerli de olması nedeniyle Stefan Kuntz'un antrenörü olmasına karar verildiği belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR