A Milli Takım, daha önce 2 defa Dünya Kupası play-off turunda boy gösterdi!

A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play - off mücadelesinde Portekiz ile karşılaşacak. Ay yıldızlıların bu maçtan önceki Dünya Kupası play-off maçları dikkat çekmiş durumda.

22.03.2022-15:38 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-15:46)

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde G Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak play-off turuna kalan A Milli Takım, Katar'da düzenlenecek turnuvaya katılabilmek için iki zorlu eleme oynayacak. 24 Mart Perşembe günü Portekiz'le Dragao Stadı'nda karşılaşacak Türkiye rakibini elemesi halinde 29 Mart'ta İtalya - Kuzey Makedonya maçının galibiyle oynayacak. 29 Mart'ta oynanacak maçı kazanan takım, 2022 Dünya Kupası'na katılım hakkını elinde bulunduracak. Maçtan önce Türkiye'nin daha önceki play off maçları dikkat çekmekte.

3. kez play-off mücadelesi verilecek

Dünya Kupası Elemeleri'nde daha önce iki kez play-off oynayan A Milli Takım, 2002 Dünya Kupası'na katılık hakkı elde ederken 2006 Dünya Kupası'na katılım gösteremedi. 2002 Dünya Kupası Elemelerinde 4. Grubu 21 puanla İsviçre'nin ardından ikinci sırada tamamlayan milliler, play-off turuna katılım hakkına sahip oldu. O sezon İsveç'in yanı sıra Slovakya, Makedonya, Moldova ve Azerbaycan'la gurup aşamasında karşılaşan Türkiye grupta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 galibiyete sahip oldu. Play off maçında Avusturya ile eşleşen A Milli Takım, Avusturya'daki ilk maçı 1-0 kazandı. Rövanş maçında rakibini 5-0 mağlup eden Türkiye, 2002 Dünya Kupası'na katılım gösterdi.

2006 Dünya Kupası Elemeleri'nde ise Türkiye; Ukrayna, Danimarka, Yunanistan, Arnavutluk, Gürcistan ve Kazakistan'la 2. Grup'ta yer aldı. Grubu Ukrayna'nın 2 puan arkasında ikinci sırada tamamlayan A Milli Takım, play-off turunda İsviçre ile rakip oldu. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden Türkiye rövanş maçını 4-2 kazanmasına rağmen 2006 Dünya Kupası'na katılamadı.

Türkiye'nin, önceki zamanlardaki play-off maçları dikkat çekti.

Gözler zorlu maça çevrildi

Türkiye'nin, Portekiz ile oynayacağı zorlu maç tüm futbolseverler tarafından merakla beklenmekte. A Milli Takım'ın, Portekiz'den etkili bir skorla dönmesi tüm ülke tarafından umut edilmekte. Bu anlamda dev maç öncesi tüm ülkede büyük bir heyecan var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal