70 bin öğrenci kazandı: 2022 İOKBS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları erişime açıldı. Sınav sonucuna göre 70 bin öğrenci başarılı olarak burs almaya hak kazandı. İşte 2022 MEB İOKBS sonuç ekranı...

23.09.2022-13:37 - (Son Güncelleme: 23.09.2022-15:55) 70 bin öğrenci kazandı: 2022 İOKBS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girdiği  İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları erişime açıldı. Sınav sonucuna göre 70 bin öğrenci başarılı olarak burs almaya hak kazandı. Öğrenciler ise 2022 MEB İOKBS sonuç ekranını öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor.

2022 İOKBS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları erişime açıldı.  Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün (ÖDSGM) internet sitesi üzerinden erişime açılan sonuçlara göre 70 bin öğrenci başarılı olarak burs almaya hak kazandı.

İOKBS sonuçları

İOKBS bursları ne zaman yatacak?

MEB’in internet sitesinde yer alan kılavuzda, İOKBS bursları ile ilgili olarak ‘’Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir" bilgisi verildi.

MEB İOKBS burs ödemeleri ilden ile farklılık gösterdiği için öğrencilerin hesaplarını sık sık kontrol etmesi gerekiyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal