7 yaşındaki İsmail Saraçoğlu gündemden düşmüyor! Ben bir kek miyim? Ben bir İsmail miyim? Şiirinin sözleri ve hikayesi

Bu sıralar Türkiye'nin gündeminde yer alan konular arasında, 7 yaşındaki İsmail Saraçoğlu'nun yazmış olduğu şiir yer almaktadır. Herkesin dikkatini çekmiş olan, Ben bir kek miyim, Ben bir İsmail miyim? şiirinin sözleri ve hikayesi merak edilerek araştırılmakta. Peki, İsmail Saraçoğlu kimdir? işte merak edilen şiir'in detayları sayfamızda yer almaktadır.

07.05.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 07.05.2022-13:46) 7 yaşındaki İsmail Saraçoğlu gündemden düşmüyor! Ben bir kek miyim? Ben bir İsmail miyim? Şiirinin sözleri ve hikayesi

Bu sıralar Türkiye'nin gündeminde yer alan konular arasında, 7 yaşındaki İsmail Saraçoğlu'nun yazmış olduğu şiir yer almaktadır. Herkesin dikkatini çekmiş olan, Ben bir kek miyim, Ben bir İsmail miyim? şiirinin sözleri ve hikayesi merak edilerek araştırılmakta. Kısa sürede yazdığı şiir, Ufuk Beydemir tarafından beste'lenince gündemde popüler haline gelmiş oldu.

İsmail Şiir

İsmail Saraçoğlu kimdir? 

Twitter kullanıcısı olan Ayşe Nalan, bir gün 7 yaşındaki oğlunun yazmış olduğu şiirini hesabından paylaştı. Kısa sürede binlerce beğeni alan şiir gündemin ortasına oturmuş oldu. Bu kadar hiç ilgi göreceğini beklemediği şiir'in kısa sürede 6 bin kişi tarafından retweet etmiş olduğunu görünce çok şaşırdı. Bunun üstüne çok sevilen şiir'i Ufuk Beydemir'inde dikkatini çekti ve dayanamayıp şiiri besteledi. Ufuk Beydemir şiiri kendisinin çok beğendiğini ve mutlaka yazmaya devam etmesi gerektiğini de paylaşırken not düştü.

Ufuk Beydemir

Herkesin merak ettiği şiirin konusu ise şu şekilde geçmektedir. Ayvalık'ta okul öncesi öğretmenliği yapmakta olan Ayşe Nalan Saraçoğlu, 1.sınıfa giden oğlunun kitap ve şiir düşkünlüğünün çok fazla olduğunu belirtti. Nalan Hanım, oğlunun gün içerisinde kitap ve şiir okuyarak zamanını geçirdiğini ve çok sevdiğini söyledi.

7 yaşındaki İsmail ise, şiiri yazdığı gün çok mutlu olduğunu söyledi. O gün, “Babamla Ayvalık’ın köylerine, dağlarına çıktık ve yukarıdan manzaraya baktık. Çok eğlendiğim ve mutlu olduğum bir gündü. Daha sonra eve geldim, aklıma bu sözler geldi ve ben de sesli şekilde söylemeye başladım. Annem bunları kâğıda dökmemi tavsiye etti. Ben de aklımdan geçenleri yazmaya başladım. Yazdıklarımı çok seviyorum. Bundan sonra da yazmak istiyorum, aklımda bir şeyler var. Şiirimi öğretmenime de gösterdim. O da beğendi ve okulda arkadaşlarıma okumamı istedi. Okumak dışında çizim yapmayı da seviyorum. Ama büyüyünce kitapçı olmak ve çocuk kitabı yazmak istiyorum.” diye ifadeler kullandı. 

Sosyal medyada liste başlarında yer alan İsmail'in Ben bir kek miyim? Ben bir İsmail miyim? şiiri çok fazla dikkat çekince, Ufuk Beydemir tarafından da hemen bestelenerek İnternet gündeminde paylaşıldı. 

Nalan Saraçoğlu

Annesi Ayşe Nalan Saraçoğlu ise İsmail'in o gün şiir dizelerinin oluşumunu şu şekilde anlattı.

“Şiir yazmaya oturduktan sonra tamamlaması 15-20 dakika kadar sürdü. Kırmızı kalemle yazmaya başladı, şiirin yarısında yanıma geldi ve ‘Bana şair kalemini verir misin?’ diye sordu. Kalemi aldıktan sonra ‘Bu kalem benim olsun’ dedi. Kalem şimdi onda. İsmail kitap dolu bir eve doğdu ve büyüdü. O yüzden kelimelerle arası çok iyi. 3 şiir kitabım var ancak İsmail yazdığım hiçbir şiiri okumamıştır. Arada sadece kapaklarına ve başlıklarına bakar ve onlarla ilgili sorular sorar. İzlediği bilimsel çizgi Filmler ve belgeseller de onu olumlu etkiliyor. Şiirinde geçen “karadelik” ifadesini onlardan öğrendi. İlk okuduğumda kullandığı ‘hiçlik, hiçliğin ortasındaki adam’ kavramlarını duyunca ben de şoke oldum. Merak edip sordum ve ‘Aklımdan geçenleri yazdım’ dedi.”

İsmail hiç bir zaman telefona bağlı olan bir çocuk olmadığını açıklayan anne ve babası, gün içerisinde daha fazla doğa ile iç içe olmayı, kitaplarla haşır neşir olmayı çok sevdiğini, bununda bu durumunda etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Babası Adnan Saraçoğlu ise, İsmail'in şiirinden sonra bu kadar çok sevilmesi ve gündemde yer alması konusunda şu ifadelerde bulundu.

“Oğlumuz İsmail’in yazdıklarında kavramların tutarlı olarak kullanılmasıyla oluşan bir felsefi bütünlükten bahsetmek söz konusu olamaz. Daha çok seslerin, sözcüklerin onda bıraktığı izleri derleyip toparlamış. Ancak ifade gücü çok yüksek bir çocuk, arada ağzından büyük büyük laflar duyabiliyoruz. Bu bizi de şaşırtıyor. İsmail duygusal bir çocuk. Sevgisi çok büyüktür ve çok merhametlidir. İstanbul’dan Ayvalık’a taşındıktan sonra doğayla çok iç içe büyüyor. Çocukluğu ve bebekliği tabletle telefonla geçmedi. Teknolojiyle sağlıklı bir ilişki kurması da onun duygularını bu şekilde ifade edebilmesine yardımcı oldu diye düşünüyorum.” diyerek açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal