6’lı masada Rifkin gündemi: Yerli ekonomiye zarar verir mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanlarından birisi olan Jeremy Rifkin’in Türkiye’ye faydalı olup olmayacağı tartışma konusu oldu. Peki Yerli ekonomiye zarar verir mi? İşte sorunun yanıtı...

05.12.2022-09:32 - (Son Güncelleme: 05.12.2022-17:28) 6’lı masada Rifkin gündemi: Yerli ekonomiye zarar verir mi?

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu birçok lidere danışmanlık yapan Jeremy Rifkin’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanlarından birisi olması siyaset gündeminin tepesine çıktı. Rifkin’in yerli ekonomiye zarar verip vermeyeceği sorusu ise tartışılan soruların ilk sırasında yer alıyor.

Üç parti olumlu yaklaştı

Akşam’da yer alan habere göre; CHP'nin ortakları arasında olan, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanına olumlu yaklaşıyor. Masanın bu ortakları, Rifkin'in ekonomiyi bilen biri olarak faydalı olabileceği ve ses getirebileceği ifade ediliyor.

Jeremy Rifkin CHP

Yerli ekonomiye zarar verir mi?

Masada bu düşüncede olan partiler ise Gelecek Partisi ve İYİ Parti. Bu partilerin kulislerine yansıyanlara göre, bu stratejinin iyi yapılması gerektiği iddia edildi. Yabancı bir ismin atanmasının yerli ekonomi düşüncesine ters düşebileceği çekincesi dillendiriliyor. Bu tercihin topluma çok iyi anlatılması gerektiği vurgulanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal