Hain terörist ABD’ye sığındı: En sadık müttefikiz

Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde düzenlemeyi planladığı yeni kara operasyonu için gün sayarken, bu durumdan korkan teröristler ABD’den yardım istedi. ABD gazetesine yazan PKK/YPG elebaşı Mazlum Abdi, “ABD'nin sadık müttefikiyiz, bizi unutmayın” dedi.

05.12.2022-09:20 - (Son Güncelleme: 05.12.2022-17:28)

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi hakkında verdiği mesajlar bölgedeki teröristleri oldukça korkuttu. Terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşlarından Mazlum Kobani, Washington Post gazetesine yazdığı yazıda öldürülen teröristlerden bahsederken, kendilerine TIR'larla silah yardımı yapan ABD'ye de seslendi. 

Bizi unutmayın

Kobani, "Amerika'nın Suriye'deki en sadık müttefikiyiz. Bizi unutmayın" başlıklı yazısında, Türkiye tarafından tehlike altında olduklarını söyledi. Washington yönetiminden destek isteyen örgüt elebaşı, "Türkiye, bu yıl SDG'deki ve yönetimimizdeki birçok meslektaşıma suikast düzenledi" şeklinde bir ifade kullandı.

Terörist Washington Post Yazısı

Türkiye bizi tehdit etti

Hava operasyonlarının yanı sıra Türkiye'nin karadan harekat "tehdidinde" bulunduğunu söyleyen YPG/PKK'lı terörist, "Böyle bir saldırının sonuçlarının ne olacağını biliyoruz çünkü Türkiye bunu daha önce iki kez yaptı" dedi. Bölgenin güvenliği bahanesini öne süren Mazlum Kobani, uluslararası topluma seslenerek, "Türkiye'nin durdurulması için derhal somut adımlar atılması" gerektiğini anlattı.

ABD’ye noktalar hedeflendi

Terörist başı yazısının bir bölümünde Haseke'de bir ABD askeri üssünde bulunduğu sırada çok yakın bölgeye operasyon yapıldığını, ABD kuvvetlerinden sadece yüzlerce metre uzağındaki yerin vurulduğunu ve bunun hayatına yönelik bir girişim olduğuna inandığını söyledi.

Washington Post’a tepki yağıyor

ABD'de yayımlanan Washington Post teröristbaşı Mazlum Abdi'nin yazısına yer verirken Hollandalı gazeteci Rena Netjes gazeteye tepki gösterdi. Sosyal medyada paylaşımda bulunan Netjes, "Sevgili @washingtonpost, Kuzeybatı Suriye'deki (yalnızca Kuzeybatı Suriye'deki değil) birçok sivil kayıptan organizasyonu sorumlu olan biriyle bir röportaj yayınladınız. Aralarında Kürtler de var. Onlardan da bahsetmeye değmez mi" diye yazdı.

Terörist Washington Post Yazısı-1

Örgüte bakışım değişti

Daha önce Türkiye'ye sığınan çok sayıda Suriyeli ve Suriye'deki Kürt gruplarla röportaj yaptığını belirten Netjes, "Yaptığım röportajlardan sonra YPG/PYD'ye bakışım değişti. DEAŞ'e karşı mücadelesinden dolayı YPG'nin iyi olduğunu zannediyordum. 2016 Mart'ta Kilis sınırında iken Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilere neden kaçtıklarını sorduğumda 'YPG'den kaçtık' ve 'evlerimize el koydular' demeleri beni şaşırttı. Gaziantep ve Kilis'te karşılaştığım Suriyeli mülteciler de benzer hikayeler anlattı" ifadesini kullanmıştı.

ABD ile YPG ortaklığı yeniden devrede

Amerikan askerleri Suriye'nin kuzeydoğusundaki SDG adını kullanan YPG ile ara verilen ortak devriyelere yeniden başladı. AP'nin haberine göre Hasake vilayetindeki ABD üssünden 4 Amerikan ve 1 Suriye Demokratik Güçleri'ne ait zırhlı aracın birlikte çıktığı görüldü. Devriye'nin Irak sınırı yakınlarındaki bir diğer Amerikan üssüne doğru hareket ettiği bildirildi. (Kaynak: Akşam)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal