​65 yaş üstü bu yıl hacca gidebilecek mi, gidemeyecek mi? Diyanet'ten hac açıklaması

Suudi Arabistan bu yıl hac ibadeti için ziyaretçi kabul edeceğini açıklamasından sonra 65 yaş üstü kişilerin hacca gidip gidemeyeceği merak konusu oldu. Suudi Arabistan 65 yaş üstü kişileri hac ziyareti için kabul etmeyeceğini açıklarken konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama geldi. Peki 65 yaş üstü kişiler bu yıl hacca gidebilecek mi? detaylar haberimizde yer almaktadır.

14.04.2022-01:50 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-01:50) ​65 yaş üstü bu yıl hacca gidebilecek mi, gidemeyecek mi? Diyanet'ten hac açıklaması

Suudi Arabistan bu yıl hac ibadeti için ziyaretçi kabul edeceğini ama 65 yaş üstü kişileri hac ziyareti için kabul etmeyeceğini açıklarken konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 65 yaş üstü kişilerin bu yıl hacca gidip gitmeyeceği hakkında açıklamalar yaptı.

65 yaş üstü kişiler hac ziyaretine gidebilecek mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen iftar yemeğinde hac ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2 senedir hac ibadetinin yapılamadığını bu yıl ise Suudi Arabistan'ın hac ibadeti için 1 milyon kişiyi kabul edeceğini açıkladı. Suudi Arabistan'ın hac ile ilişkin kararlarını önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyleyen Erbaş, bu yıl Türkiye'ye açılacak olan hac kontenjanının en son götürülen kişi sayısının yarısı kadar olacağını düşündüklerini ifade etti. Hac ibadetini yerine getirmek için 2020 yılında çekilen kura sonucu hali hazırda 84 bin kişinin bulunduğunu belirten Erbaş, Türkiye'ye 30 bin veya 40 bin kişilik kontenjan açılması halinde bu 84 bin kişinin ilk 30 bini ya da ilk 40 binini hacca göndereceklerini söyledi. Fakat Suudi Arabistan'ın 65 yaş üstü kişileri hac ibadeti için kabul etmeyeceğini söylemesi üzerine hacca gönderilecek olan 30 bin yada 40 bin kişi arasında 65 yaş üzeri bulunan kişilerin çıkarılacağını söyleyen Erbaş, onun yerine sıradaki kişilerin geçeceği ve ikinci bir kura çekilişinin olmayacağını belirtti. Türkiye'de ki Covid-19 vakalarının düşmesinden dolayı Umre ibadetlerinin de açıldığını belirten Erbaş, Umreye gitmek için Ramazan ayından sonrası için planların oluşturulduğunu vurguladı.

Hacca giymek için şartlar nelerdir

Hacca giymek için şartlar nelerdir?

İslamın şartlarından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek için ilk başta Müslüman olmak gerekmektedir. Hacca gitmek için akıl baliğ olmak yani ergenlik çağına girmiş olmak gerekmektedir. Hacca gitmek için bir diğer şart ise özgür olmaktır yani bir yere hapis edilmemiş olmak. Hac ibadetinin kabul olması için ise hac ibadetini vaktinde yapmak gerekmektedir. Hac ibadeti Kurban Bayramı'nın arefesinde ve Kurban Bayramı'nda yapılmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal