6 yıl erken emekli olmanın yöntemleri açıklandı! Yıl şartı geride kaldı priminiz yeterli olacak

Erken emekli olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber duyuruldu. 3 yeni maddenin çıkmasıyla beraber, şartlara uygun olanların emeklilik yaşı düşecek. Erken emeklilik kapıda!

16.03.2024-10:00 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-10:04) 6 yıl erken emekli olmanın yöntemleri açıklandı! Yıl şartı geride kaldı priminiz yeterli olacak

Erken emekli olmak neredeyse her emekli vatandaşın büyük hayali. Bağ - kur ve SSK çalışanlar tarafından büyük bir merakla araştırılan erken emeklilik yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Vatandaşların erken emekli olabilmesi için 3 madde çıkartıldı. Bu şartlara uygun olan vatandaşlar 23 yıl daha erken emekli olabilme şansını yakalayacaklar. SGK tarafından açıklanan bu yeni 3 düzenleme sayesinde gerekli formülleri kullanan emekliler, şartları taşıyorlarsa 6 yıl daha erken emekli olabilecekler.

6 yıla kadar erken emekli olabilme şansını yakalayabileceksiniz

Geçtiğimiz günler içerisinde SGK tarafından yeni bir düzenleme getirilmişti. Getirilen yeni düzenlemeyle beraber, özellikle SSK ve Bağ - Kur çalışanlarını yakından ilgilendiren haberler peş peşe duyuruldu. SSK ve Bağ - kur çalışanları erken emekli olmak istiyorlarsa, 3 yeni formül kapılarına dayandı. Bu 3 formülün koşullarını yerine getiren vatandaşlar 6 yıla kadar erken emekli olabilecekler.   

6 yıl erken emeklilik fırsatı

SGK tarafından duyurulan ilk formül doğum borçlanması yoluyla erken emeklilik fırsatı oldu. Kadın çalışanlar için sunulan doğum borçlanması emekli olma tarihini öne çeken önemli yöntemlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Kadın çalışan 3 çocuk sahibi olursa ve her çocuk için 2 yıl süreyi baza alırsak, toplamda 6 yıl prim günü kazanma şansını yakalayabilir. Böylelikle 6 yıl daha erken emekli olması mümkündür.

İkinci formül olarak askerlik borçlanması ile emeklilik fırsatı duyuruldu. Erkek sigortalı çalışanların, askerlik yaptığı süre boyunca borçlanarak prim gün sayılarını arttırılması mümkün. Bu borçlanma sayesinde emeklilik tarihlerini daha erkene çekme şansını yakalayabilecekler.  

Son ve üçüncü formül ise malulen emeklilik. Malulen emeklilik koşullarına göre çalışma gücünün en az %60’ını kaybetmiş olan sigortalı vatandaşlar, bu erken emeklilik fırsatından yararlanabiliyorlar. Yaş sınırı olmayan malulen emeklilikte, yeterli prim gününe ulaşılması durumunda erken emekli olmak mümkün.

 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal