6 yaşındaki küçük kızlarını evlendirmek istemişlerdi: Davada karar açıklandı

6 yaşındaki minik kız çocuğunu evlendirme davasında karar açıklandı. Mahkemeden baba Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl, kız çocuğunu evlendirdiği Kadir İstekli'ye ise 30 yıl hapis kararı çıktı.

23.10.2023-16:16 - (Son Güncelleme: 23.10.2023-16:16) 6 yaşındaki küçük kızlarını evlendirmek istemişlerdi: Davada karar açıklandı

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma saat 10.20'de başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden getirildi.  Yusuf Ziya Gümüşel'in yeni avukatının savunma yapması için bir önceki celsede duruşma ertelenmişti. Cumhuriyet savcısı ise sanıkların cezalandırılmalarını istedi.  Karar açıklanmadan hemen önce konuyla ilgili yayın yasağı kalktı ve açık yargılamaya geçildi. 4 saat süren bu duruşmanın ardından mahkeme heyeti, "Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan Kadir İstekli'nin 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel'in 20 yıl ve Fatıma Gümüşel'in 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Kararın ardından Fatıma Gümüşel'in hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, diğer sanıkların tahliye talepleri reddedildi ve tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

6 yaş

Davanın geçmişinde olanlar

6 yaşında H.K.G.'nin evlendirilmesine yönelik iddialara ilişkin ilk duruşma 30 Ocak'ta yapılmıştı ve yapılan ilk yargılamada yayın yasağı ile birlikte gizlilik getirilmişti. Davanın ikinci duruşmasında Adli Tıp kurumunda gelen rapora göre mağdur HK.G.'nin ruh sağlığının bozulduğu belirtilmiş, cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmalarını talep etmişti. Son duruşma ise sanık avukatının istifa etmesinden dolayı ertelenmişti. Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli'nin tutuklu, anne Fatıma Gümüşel'in tutuksuz yargılandığı davada 17 Temmuz'da görülen duruşmada Yusuf Ziya Gümüşel'in avukatı istifa etmişti. 9 Ekim'de tekrar görülen duruşmada bu kez Yusuf Ziya Gümüşel'in yeni avukatı savunma yapmak için bir süre talep etmiş ve dava bu nedenle  23 Ekim'e kadar ertelenmişti.


İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre; Kadir İstekli hakkında "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istendi.


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal