6 Haziran 2022 Pazartesi hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu yayımladı: Sağanak yağışlar geri dönüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 6 Haziran 2022 Pazartesi günü için hava tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan güncel raporda birçok il için sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte hava durumu tahmin raporu…

06.06.2022-08:34 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-10:35)

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya yönelik yeni haftada yurt genelinde sağanak yağış görülecek. Yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde tahmin edilmektedir. Ankara, İzmir ve İstanbul'da hafta boyunca yağış bekleniyor. İşte güncel hava durumu raporu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden sonra (Bursa ve Bilecik hariç) Marmara, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Göller Yöresi, (Gümüşhane ve Bayburt hariç) Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı ve Hakkâri çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların, sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının doğu bölgelerde mevsim normalleri üstünde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Üç büyük şehirde güncel hava durumu 

Ankara, İzmir ve İstanbul'da hafta boyunca yağış bekleniyor. Yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık değerleri ise Ankara'da 28-32, İstanbul'da 27-29, İzmir'de ise 29-34 derece civarında olacak. 

Yeni haftada yağış etkisini gösterecek 

Salı günü Marmara, İç Anadolu, Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz ile Ege'nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak. Kalan kesimlerde parçalı ve az bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. 

Çarşamba günü, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu'nun tamamı, Akdeniz ile Ege'nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olması bekleniyor. 

Perşembe günü, Marmara (İstanbul hariç) Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. 

Cuma günü, Marmara ile Karadeniz Bölgesi'nin tamamı, Ege ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İç Anadolu'nun doğu ve batısının kuzeyinde gök gürültülü sağanak, Akdeniz'in doğu ve batısının kuzey kesimlerinde ise sağanak etkili olacak. 

Cumartesi günü Marmara'nın güneyi ile Kıyı Ege'nin kuzey kesimleri ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu dışında kalan kesimlerin tamamında gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yeni haftanın son günü ise yurdun tamamında gök gürültülü sağanağın etkili olması bekleniyor. 


Marmara

Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Trakya Kesimi öğle saatlerinden sonra (Bursa ve Bilecik hariç) bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ilk saatler ile yarın (Pazartesi )öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Balıkesir 17°C, 32°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Edirne 19°C, 29°C Pazartesi sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ve yarın öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olması bekleniyor. 

İstanbul 19°C, 27°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Kocaeli 20°C, 30°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Ege

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri ile Muğla'nın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

A.Karahisar 15°C, 28°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Denizli 19°C, 34°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

İzmir 25°C, 33°C Parçalı ve az bulutlu

Muğla 17°C, 33°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Akdeniz

Pazartesi öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Adana 20°C, 32°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Antalya 22°C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Burdur 14°C, 30°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Mersin 23°C, 28°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

İç Anadolu 

Pazartesi öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Ankara 17°C, 31°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Eskişehir 16°C, 29°C Parçalı ve az bulutlu 

Kırşehir 16°C, 30°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Konya 18°C, 28°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Batı Karadeniz

Pazartesi öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Bolu 14°C, 25°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Kastamonu 13°C, 30°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Sinop 17°C, 22°C Parçalı ve az bulutlu 

Zonguldak 18°C, 24°C Parçalı ve az bulutlu 

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Artvin çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Amasya 18°C, 29°C Pazartesi öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Gümüşhane 12°C, 30°C Parçalı, yer yer çok bulutlu 

Ordu 19°C, 21°C Parçalı ve az bulutlu 

Samsun 17°C, 23°C Parçalı ve az bulutlu 

Doğu Anadolu

Pazartesi öğle saatlerinden sonra Hakkâri çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. 

Erzurum 11°C, 28°C Parçalı ve az bulutlu 

Kars 8°C, 28°C Parçalı ve az bulutlu 

Malatya 14°C, 32°C Parçalı ve az bulutlu 

Van 12°C, 25°C Parçalı ve az bulutlu 

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. 

Diyarbakır 16°C, 35°C Az bulutlu

Gaziantep 16°C, 31°C Parçalı ve az bulutlu 

Siirt 21°C, 35°C Parçalı ve az bulutlu 

Şanlıurfa 21°C, 34°C Az bulutlu

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal