16.03.2022-11:07 (Son Güncelleme:16.03.2022-11:07)


1

Japon elektronik ve yazılım mühendisleri uzun süredir devam eden 5G teknolojisi üzerinden mobil telefonları şarj etme üzerine çalışmalarını hayli ilerlettiler. Mühendisler, Baz istasyonları üzerinden telefonları şarj ettirecekler. Japonya yazılım mühendislerinin özellikle 5 G teknolojisi ile ilgili uzun süredir çeşitli spekülasyonlar, iddialar ve komplo teorileri ortaya atılıyordu. Japonların 5G teknolojisi üzerindeki çalışmalarını farklı alanlarda sürdürdükleri artık bütün dünya tarafından bilinen bir gerçek. Özellikle Japon özel sektörünün yaptığı çalışmalar ile ilgili ipuçları insanın aklını durduracak cinsten. Japon otomotiv devlerinin yürüttükleri çalışmalar, otomobilleri sahipleri için trafikte tam anlamı ile dilsiz uşak haline getiriyor.



2

Uzun süredir 5G Baz istasyonlarını çok amaçlı kullanmayı hedefleyen çalışmalar yürüten Japon teknoloji devleri sonunda telefon kullanıcılarının en büyük problemi olan enerji sorununu gidermede önemli mesafeler kaydettiler. Japonya, 5G kullanarak “gadget”ları (akıllı küçük aletler) kelimenin tam anlamıyla "havadan" şarj etmenizi sağlayan yazılım ve teknoloji geliştiriyorlar.



3

Cep Telefonları, Kablosuz Kulaklıklar, Padler, 5g İle Mi Şarj Edilecek?

Cep Telefonları, Kablosuz Kulaklıklar, Padler, 5g İle Mi Şarj Edilecek?

Geliştirme, beşinci nesil baz istasyonlarının işlevselliğini genişletmeyi planlayan SoftBank tarafından gerçekleştirilecek. Japon Nikkei Asia'ya göre, yeni teknolojinin testleri, ülke hükümetinden uygun izin alındıktan sonra yakın gelecekte başlayacak. 5G baz istasyonlarına kurulan özel vericiler, akıllı telefonları, kulaklıkları ve diğer cihazları kablosuz olarak şarj etmek için kullanılacak.



4

Peki 5g Baz İstasyonları Nasıl Şarj Edecek?

Peki 5g Baz İstasyonları Nasıl Şarj Edecek?

Geliştiricinin açıklamasına göre elektrik yükü 28 GHz yüksek frekans aralığında iletilecek. Aynı zamanda insan vücudunu elektriğin olumsuz etkilerinden korumak için vericilerin gücü sınırlandırılacaktır. Özellikle, tekrarlayıcıdan 10 metre uzaklıkta bu rakam sadece yaklaşık 1 miliwatt olacaktır. Gadget'ların ikmali temel hale getirilecek. Sahiplerinin cihazlarıyla yalnızca baz istasyonlarından birine yaklaşması gerekecek.



5



6

5g Tipi Şarj Hangi Yıl Hayatımıza Girecek?

5g Tipi Şarj Hangi Yıl Hayatımıza Girecek?

Japon software çevrelerinden sızan bilgilere göre binlerce yazılım mühendislerinden oluşan bir “yazılım ordusu” ile çalışan şirketler, telefon ve elektrikle çalışan diğer şarjlı aletleri 5G ile şarj edilmesinin arifesine geldiler. SoftBank, teknolojisinin ticari kullanımına 2025 yılında başlamayı planlıyor. Şu anda şirket, 200 bin dördüncü nesil iletişim baz istasyonunun 5G sürümleriyle değiştirileceği çerçevesinde ekipmanının büyük ölçekli bir modenizasyonunu yürütüyor

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR