55 Yaş Üstü Aşı Randevusu Nasıl Alınıyor?

55 Yaş üstü ve üstü Koronavirüs aşı randevuları verilmeye başlandı. MHRS'den aşı randevularını almaya çalışıyor. Peki, MHRS 55 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?

20.04.2021-13:24 - (Son Güncelleme: 20.04.2021-14:07) 55 Yaş Üstü Aşı Randevusu Nasıl Alınıyor?

MHRS 55 yaş üstü Koronavirüs hastalığına karşı 55 yaş üstünü aşılama programı için erişime açıldı. Milyonlarca vatandaş da Koronavirüs hastalığından korunmak ve salgını daha hafif geçirme maksatlı aşı randevusu alarak günleri geldiğinde aşılarını yaptırabiliyorlar.

55 YAŞ ÜSTÜ AŞILAMA BAŞLADI

Türkiye genelinde, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanmaya başlanan aşı programında 55 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması süreci aşlamış oldu. Sağlık Banaklığının söz konusu aşılama takvimine göre sistem içerisine tanımlanan vatandaşlar randevularını alarak, yetkililerce kararlaştırılan sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırmaya başladı.

55 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIYOR?

Koronavirüs aşı randevusu MHRS ve e-Nabız üzerinden oluşturulabiliyor. Aşı randevusu telefon desteği ile de aynı zamanda alınabiliyor. MHRS ALO 182 hattını arama yoluyla aşı randevularını alabiliyorlar. Aşı durumu sorgulamak için aralarda birer boşluk bırakarak AŞI, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son dört hanesi bilgilerini 2023' e kısa mesaj yoluyla iletiyor.

ALO 182 ÜZERİNDEN NASIL ALINIR?

Vatandaşlar ayrıca, ALO 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden şu şekilde de randevu alabilirler:

ALO 182 çağrı merkezini arayarak, https://www.hastanerandevu.gov.tr veya https://www.mhrs.gov.tr web sitesine girerek, MHRS mobil uygulamasını telefonunuza indirerek randevu talebinde bulunabilirler.

TÜRKİYE'NİN AŞI PLANLAMASI NASIL GİDİYOR?

Türkiye’de şimdiye dek 20 milyon dozun üstünde Kovid-19 aşısı yapıldı. Nüfusuna oranla en çok aşı Çanakkale, Edirne ve Sinop’ta, en az ise Hakkari ve Şırnak’ta yapıldı.

Şu an 55 yaş ve üstü vatandaşlara ve öncelikli gruptakilere aşı yapılıyor. Yurt genelinde uygulanan dozların yaklaşık 12.4 milyon dozu ilk, 7.8 milyon dozu ise ikinci dozdu. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde hangi kentte kaç doz uygulandığı bilgisi paylaşılıyor.

Nüfusu 15.4 milyon olan Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’da 3.1 milyon aşı uygulaması yapıldı. Bu da yaklaşık yüzde 20.4’e denk geliyor. İstanbul, bu oranla 81 il arasında 61’inci sırada yer alıyor.

Aşılama programı an be an devam etmesinden ötürü, aşı miktarı her dakika değişiyor. Söz konusu bu oranlar yaklaşık olarak hesaplanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal