53 Dönüm Hazine Arazisi Yok Pahasına Satışa Çıkarıldı

İstanbul Şile'de Karadeniz kıyısında değerli konumda bulunan 53 dönüm Hazine arazisi satışa çıkarıldı.

08.11.2021-10:04 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-10:04)

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Şile ilçesinde Karadeniz sahiline hakim bir alanda bulunan 53 dönüm araziyi satış işlemi için piyasaya çıkardı.

53 DÖNÜM HAZİNE ARAZİSİ SATIŞA ÇIKARILDI

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi'nce yayınlanmış olan ilanda Şile Balibey Mahallesi mevkiinde yer alan iki ayrı parselde toplam 53 dönüm devlet arazisi 26 Kasım tarihinde ihale edilecek.


Atatürk Ormanı'na yakın olan bitişik vaziyette bulunan iki arsadan, yoğun ağaçlı 9 bin 914 metrekare olan için tahmini bir şekilde bedel 9 milyon 914 bin TL olarak hesaplandı. 43 bin metrekarelik ikinci arsanın tahmini bedeliyse 43 milyon lira olacak bir şekilde tespit edildi.

SATIŞA ÇIKARILAN ARAZİLER İKİ AYRI USULDE SATILACAK 

İlk arazi Açık Teklif usulü, ikinci arazi ise Kapalı Teklif Usulü ile satışa çıkarılmış durumda.

PENDİK'TE DE 6 DÖNÜM ARAZİ SATIŞA ÇIKARILDI

Bir başka yandan da Milli Emlak tarafından Pendik Emirli mevkiinde 6 dönümlük Hazine arazisi de satışa çıkarılmış durumda. Tarımsal Nitelikli Alan + İçme ve Kullanma Suyu Kısa Mesafeli Koruma Alanı imarlı arazi için ise tahmini bedel olarak 6 milyon 531 bin TL olarak tespit edildi. Arazi 25 Kasım tarihinde açık teklif usulü ile satış işlemi yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal