500 TL banknot resmi gerçek mi? 500 TL banknot mu ve 5 TL madeni para mı basılacak?

Günlerdir sosyal medyada dolaşan haberlerden bir tanesi'de,yeni basılacak olan banknot açıklamaları. Herkesin merak etmiş olduğu 500 TL banknot gerçek mi, 500 TL banknot basılacak mı? İşte merak edilen haberimizin detayları sayfamızda yer almaktadır.

25.04.2022-13:40 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-13:40) 500 TL banknot resmi gerçek mi? 500 TL banknot mu ve 5 TL madeni para mı basılacak?

Günlerdir sosyal medyada dolaşan haberler arasında yeni basılacak banknot haberleri yer almakta. Tüm vatandaşlar bu konu hakkında doğruluk payının olup olmadığını araştırmaya başlamış durumda. Ziraat Bankasının eski genel müdür yardımcısı olan Şenol Babuşcu yapmış olduğu açıklamasıyla kafaları karıştırmış durumda. 

500 TL

500 TL banknot resmi gerçek mi? 500 TL banknot ve 5 TL madeni para basılacak mı?

Yaşamış olduğumuz ekonomik süreçteki hareketlenmeler, her alanda kendini göstermeye devam etmekte. Geçen gün sosyal medyada konuşulan bir iddiaya göre, yeni paranın hayatımızda yer alacağı merak konusu oldu. Ziraat Bankasının eski genel müdür yardımcısı olan Şenol Babuşcu yapmış olduğu açıklamasında, 500 TL'lik yeni banknotlar ve 5 TL'lik madeni paraların hayatımızda yer alacağını ve çalışmaların sürdüğünü paylaştı. Piyasada kullanmış olduğumuz  5 TL, 10 TL, 20 TL, 50 TL, 100 TL ve 200 TL‘lik banknotlar yer almaya devam ediyor. Demir paraların en büüyüğü ise şuanda 1 TL. Babuşcu'nun yazmış olduğu iddialar da doğruluk payı bulunuyorsa eğer, yakın zaman içerisinde değişiklikler hayatımızda yer alacağa benziyor.Kullanmış olduğumuz Türk Lirası, hala dolar ve euro karşısında değer kaybetmeye devam etmektedir. Şenol Babuşcu'nun paylaşımı hakkında hala kesin bir açıklamada bulunulmadı.

YENİ BANKNOT

Hayatımızda 5 TL'lik kağıt paraların kaldırılacağı konuşulurken, yerine 5 TL şeklinde demir paraların getirileceği konuşulmakta. Bu konuda netlik kazanılırsa, günlük yaşantımızda kullanmış olduğumuz 1 TL 'ler artık 5 TL olarak yer değiştirerek en yüksek demir para olarak yerini alacak. Bir başka konuşulan konu ise, 5 TL kağıt parasının arkasında yer almış olan Aydın Sayılı'nın fotoğrafı, yeni çıkartılacak olan 500 TL banknotunun üzerinde basılacağı konuşulmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal