5 yıl boyunca çalışanlar bu ödemeden faydalanabilecek! 8.240 TL yatırılacak

SGK belirli koşulları sağlayan vatandaşlara tek seferlik yeni bir ödeme fırsatını duyurdu. 8.240 TL tutarında cenaze yardımı ödemesi yapacağını paylaştı.

03.04.2024-14:37 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-14:37) 5 yıl boyunca çalışanlar bu ödemeden faydalanabilecek! 8.240 TL yatırılacak

SGK tarafından belirli koşulları sağlayan vatandaşlara yeni bir destek ödemesi yapılacağı paylaşıldı. Vatandaşların kötü günlerinde yanında olmak amacıyla çalışmalara hız kesmeden devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu, paylaştığı yeni detaylara göre belirli koşulları sağlayanlara cenaze masrafları ödemesi sağlayacak. Yalnızca cenaze masrafları için kullanılacak olan bu önemli destek, tek seferlik sunulacak. Vatandaşlar 8.240 TL nakit ödemenin sahibi olabilecek.

SGK resmi internet sitesinden duyurdu

SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan detaylı açıklama doğrultusunda belirli şartları sağlayan sigortalının vefat etmesi durumunda aileye destek ödemesi yapılacağı paylaşıldı. Cenaze yardımı ödeneği olarak geçen bu destek ödemesi, tek seferlik mali destek olarak sunulacak. İş kazası, meslek hastalığı, iş görmezlik geliri, yaşlılık ya da malullük aylığı aldığı esnada vefat eden vatandaşların yakınlarına bu ödeme sunulacak.

5 yıl boyunca çalışanlar bu ödemeden faydalanabilecek! 8.240 TL yatırılacak

Cenaze yardımından kimler faydalanabilir?

Cenaze yardımından yararlanmak isyan kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları karşılıyor olmaları gerekiyor. Sigortalının çocukları, eşi, anne - babası veya kardeşleri gibi sıralı olarak hak sahipleri belirli koşulları taşıyorsa 8.240 TL şeklinde sunulacak olan cenaze yardımından faydalanabilecekler. Emekli sandığına bağlı emekli vatandaşlara vefat etmesi durumunda aileye sunulacak olan tek seferlik bu ödeme Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak.

Cenaze yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların ölüm belgesi ve yazmış olduğu dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na durumu ibraz etmeleri gerekiyor. Yardım kabul edildiği takdirde, cenaze yardım parası vefat eden kişinin; eşine, çocuklarına, anne – babasına, kardeşlerine ve torunlarına ödenebiliyor. Geçtiğimiz yıl 3.400 TL olarak sunulan bu destek yardımı, bu yıl tek seferlik 8.240 TL olarak veriliyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal