5 Şehir İçin Yoğun Kar Uyarısı

Çorum, Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat etrafında yağması öngörülen yoğun kar sebebiyle dikkat edilmeli önlem alınması gerekiyor.

15.02.2021-09:31 - (Son Güncelleme: 15.02.2021-13:47) 5 Şehir İçin Yoğun Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) tarafından yapılan uyarıya göre, bugün öğle sularında Çorum, akşam sularında Amasya, gece sularında Tokat etrafında tesirini artıracak kar yağışlarının çarşamba günü akşam sularına kadar aralıklarla yoğun (20-40 santimetre) olacağı bekleniyor.

Yer yer tipi halinde yağacak karın, şiddetli buzlanma ile don hadisesi oluşturabileceği ulaşımda aksaklıklar, çatı ile tente çökmesi, ağaç dallarının kırılması benzeri olumsuz durumlara karşı dikkat edilmeli ve önlem alınması önemlidir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) aracılığıyla yapılan uyarıya bakıldığında, Samsun ile Ordu’daki yağışların bugün öğle suları itibariyle kar halinde, kıyıdan yüz elli metre rakıma kadar olan bölgelerde de akşam sularının ardından karla karışık yağmur ile kar halinde tesirini artıracağı ve yer yer şiddetli olmak üzere çarşamba gece saatlerine dek aralıklarla süreceği bekleniyor.

Yağışların sahil bölgesinde hafif kar, iç ile rakımı elli metrenin üzerinde olan yerlerde de şiddetli ve yoğun kar örtüsü (20-60 santimetre) yapması tahmin ediliyor.

Yer yer tipi halinde etkili olacak yoğun kar, şiddetli buzlanma ve don hadisesiyle sahil bölgelerindeki şiddetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksaklıklar, kar birikmesi, su baskını, sebebiyle çatı/tente çökmesi, ağaç dallarının kırılması benzeri olumsuz durumlara karşı gereken tedbirlerin alınması oldukça önemli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal