5 Çocuk Annesi Sosyal Medyadan Yılda 250 Bin Tane Avokado Satıyor

Antalya'da beş sene önce bir dönüm arazide avokado yetiştirip sosyal medya üzerinden satışa başlayan beş çocuk annesi Ayşe Mecek, mahsullerin alaka görmesi ile bahçesini elli dönüm alana çıkardı. Mecek, bugün senede hemen hemen 250 bin avokado satışı yapıyor.

12.10.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-16:43) 5 Çocuk Annesi Sosyal Medyadan Yılda 250 Bin Tane Avokado Satıyor

Alanya'da, temizlik işleri yaparken internet üzerinden avokado satışı yapmaya başlayan Ayşe Mecek, gayret ve kararlılıkla her şeyin üstesinden gelebileceğini gösterdi.

Aile ekonomisine destek olmak için hem temizlik hem de bahçe işlerinde çalışan beş çocuk annesi ilkokul mezunu 37 yaşındaki Mecek, neredeyse beş sene önce yeğeninin tavsiyesi üzerine bir dönüm bahçesinde avokado yetiştirmeye giriştşi.

Girişimci anne, mahsulünü sosyal medya hesabı üzerinden satışa çıkardı. İlk satışını on avokado ile yapan Mecek'in sosyal medya hesabını, kısa zamanda ilgi topladı.

 

Mahsullerini Türkiye'deki pek çok ile yollamaya başlayan girişimci anne, geçen zaman içerisinde avokado bahçesini 50 dönüme yükseltti. Mecek, beş senenin sonunda senede hemen hemen 250 bin avokado satan ve etrafındaki kadınlara iş imkanı sağlayan iş insanı oldu.

 

Girişimci Ayşe Mecek, satışa geçtiğinde avokadolarının böylesine ilgi göreceğini beklemediğini dile getirdi. Bu işe başladığı ilk günlerden itibaren oldukça güzel mesajlar almaya başladığını belirten Mecek, mesajlara yeğeninin destekleriyle yanıt verdiğini söyledi.

Siparişleri almaya başlamasıyla market ile bakkallardan koli topladığından bahseden Mecek, avokadoları kargolayarak adreslere yolladığını söyledi.

Mecek, ufak kızı Hira'nın o zamanlarda yeni dünyaya geldiğini ifade ederek, 'Kızımı kucağıma alıp, dolmuşla bahçeye gidiyor, avokadoları topluyordum. Avokadoları bebek arabasına koyup eve getiriyordum. Çocuklar okuldan geldikten sonra yemeklerini yediriyor, küçük kızı uyutup, avokadoları kolilere yerleştiriyor, kargoya götürüyordum.' diye konuştu.

'AVOKADOCU AYŞE' ADIYLA MARKA TESCİLİ ALDI

Zaman içerisinde haftada 50-70 kargo hazırlamaya başladığını söyleyen Ayşe Mecek, 2. yılında isteklere yetişemediğini dile getirdi.

Mecek, dolmuşla bahçeye gittiği zamanlarda vakit kaybı yaşadığı için birikim yaparak araç aldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Satışlar daha güzel oldu. Bir süre sonra 'Avokadocu Ayşe' ismiyle markamı tescil ettirdim. Küçük bir atölye yaptırdım. Mahalledeki insanlara istihdam sağladım. Bana yardım ediyorlar. Beraber paket yapıp, bahçeye gidiyor, topluyoruz. Birçok kadına da örnek olduğumu düşünüyorum. Atölyeyi daha çok kadınla çalışmak için büyütmek istiyorum. Bazen 12 kişi oluyoruz ama bunun sürekli olmasını istiyorum. Kargocular bile ilk başlarda taşımak istemeseler de şimdi 'Sizin ürünlerinizi taşımak istiyoruz.' diyorlar.'

'SIFIRDAN BURALARA GELMEK HİÇ KOLAY DEĞİL'

Toptancı olarak komisyonculuk yapan Ayşe Mecek'in kocası Hüseyin Mecek de karısının fikrini ilk öğrendiğinde gülümseyerek karşılık verdiğini dile getirdi.

Eşinin bir anlık heyecanla hareket ettiğini düşündüğünü belirten Mecek, 'Çocuklarımız küçük olduğu için başarılı olacağını düşünmedim. Zamanla eşim beni çok şaşırttı. Karşımda işine aşık bir kadın vardı. Eşimin tüm kararlarının arkasında durdum. Ona hep destek vermeye çalıştım. Kadınlara da istihdam sağlamaya başlayınca mutluluğu arttı. Sıfırdan buralara gelmek hiç kolay değil. Ortaya küçümsenmeyecek bir başarı koydu. Doğrusu, bundan altı yıl önce 'Eşin buralara gelecek, çok başarılı bir iş insanı olacak.' deseler inanmazdım.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal