430 Hektar Ormanlık Alan Yanıp Kül Olmuştu: Cezası Belli Oldu

2 Ağustos 2020'de İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili yargılanması devam eden sanık Ekrem Yener hakkında istenen ceza belli oldu.i

09.12.2021-17:04 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-17:21) 430 Hektar Ormanlık Alan Yanıp Kül Olmuştu: Cezası Belli Oldu

İzmir'in Menderes ilçesinde, 430 hektarlık ormanlık alanın yanması ile ilgili olarak yürütülen davada sıcak bir gelişme yaşandı. Yangınla ilgili olarak tutuksuz yargılanan sanık Ekrem Yener hakkında savcı mütalaa vererek, Yener için 7 yıla kadar hapis cezası talep etti. DHA'nın aktardığı habere göre, Çile Mahallesi yakınlarındaki bir alanda geçtiğimiz sene 2 Ağustos tarihinde öğle saatlerinde bir orman yangını meydana geldi. Yangından çıkan alevleri fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 2 uçak, 18 helikopter, 85 arazöz, 11 dozer ve 350 personelle müdahale edildi. Yangında 430 hektar alandaki orman yandı. Yapılan incelemeler sonucunda yangının kapalı durumdaki bir restoranın yakınındaki ateşten çıktığını tespit eden ekipler, Ekrem Yener'i gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Ekrem Yener tutuklandı 2 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen sanık Yener hakkında 'kasten orman yakma' suçundan iddianame hazırlandı İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Yener hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 110/4. Maddesine bağlı olarak en az 10 yıldan az olmak üzere hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezası verilmesi istendi. Yener'in yargılanmasına bugün İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

YANGINLA İLGİLİ AVUKAT KONUŞTU

Duruşmaya sadece Yener'in avukatı katıldı. Konuşmak için söz isteyen avukat, "Daha önce de söylediğimiz gibi müvekkilim olay saatinde bir markette alışveriş yapıyordu” dedi. “Ek bilirkişi raporundaki ortaya çıkan tespitler de bizim ifadelerimizi doğruluyor." şeklinde ifadeler kullandı. Avukatın hemen sonrasında mütalaasını açıklayan savcı, Yener hakkında 'taksirle orman yangını çıkarma' suçundan 7 yıla hapis cezası isteminde bulundu. Mütalaanın açıklanmasının ardından sanık avukatı, esas hakkında mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre istedi.Avukatın talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Nisan 2022'ye erteledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal