40 Yaş Üstü Ne Zaman Aşılanacak?

Bakan Koca, aşı takvim hakkında yaptığı bir duyuru ile 40 yaş üstü aşılama süreci ile bilgiler verdi. Peki, 40 yaş üstü ne zaman aşılanacak?

13.06.2021-17:31 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-17:31)

Geçtiğimiz seneden bu günlere dek etkisini hissettirmeye devam ettiren koronavirüs pandemisinde aşı takvimi son hızıile uygulanırken, 40 yaş üstü ne zaman aşı olacak sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmuş durumda. 45 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama süreci geçtiğimiz günler içerisinde başlamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter üzerinden yapmış olduğu yeni bir duyuru ile birlikte 40 yaş üstü ne zaman aşı olacak sorusunun da yanıtını vermiş durumda. 40 yaş üstü ne zaman aşılanacak konusu hakkında ayrıntıları haberimiz içerisinde bulabilirsiniz.

40 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Koronavirüs aşılama süreci tüm hızı ile devam ederken, 40 ve 45 yaş arası vatandaşlar için aşı takvimi de merak konusu olmuş durumda. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri neticesinde ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan 'Kovid - 19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi' doğrultusunda aşılama süreci devam ediyor. 45 yaş ve üzeri vatandaşlar randevu almış oldukları sağlık kuruluşlarında koronavirüs aşılarını olmaya başlamıştı.

Kısa bir süre içerisinde 40 yaş üstü vatandaşlar için de aşılama sürecinin başlayacağı tahminler arasında yer alıyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün twitter üzerinden yapmış olduğu paylaşım içerisinde 'Aşıda 40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz.' ifadelerini kullandı. Bu şekilde 40 yaş ve üstünde bulunan vatandaşlar da aşı randevu sistemi üzerinden, koronavirüs aşı randevusunu kendileri için temin edebilecekler.

40 YAŞ ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Vatandaşlar, Kovid - 19 aşısına ilişkin durumu e-Nabız hesabı üzerinden ya da 2023'e kısa mesaj atarak bilgi alabilmekte. Aşı tarihi gelen grup arasında yer bulan kişiler randevu işlemi için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulamasına iletilecek. Aşı tarihi geldiğinde ise randevu almış olduğu sağlık kuruluşuna gidecek.

MHRS üzerinden aşı randevusu oluşturmak için ilk aşama ise MHRS'nin resmi internet sitesine giriş yapın. Eğer üye iseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Üye olmadığınız durumda ise 'Üye Ol' seçeneğine tıklayın ve üyeliğinizi gerçekleştirin.

Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra 'Aşı Randevusu Al' seçeneğini işaretleyin. Öncelikli grup içerisinde olup olmadığını merak eden vatandaşlar, aralarında boşluk olacak bir şekilde 'AŞI', 'T.C. kimlik numarası' ve 'T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi'ni yazarak 2023 numarasına kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Vatandaş, eğer aşı yapılacak öncelikli grup içerisinde bulunuyor ise randevu işlemi için MHRS uygulamasına iletiyor. Uygulama ile seçilmiş olan sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu rahat bir şekilde alınabilmekte. Randevu bilgisi ise SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal