4. Yargı Paketi ve Hayvanları Koruma Kanunu Meclis'te Ele Alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta da gündeminde olan önemli düzenlemeleri yasalaştıracak. 4'üncü yargı paketinden sonra, hayvanları koruma kanununun da çıkarılması öngörülüyor.

05.07.2021-10:58 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-11:31) 4. Yargı Paketi ve Hayvanları Koruma Kanunu Meclis'te Ele Alınacak

4'üncü yargı paketi, hayvanları koruma kanunu ve beklenen torba teklif. Bayram tatilinde önce Meclis yoğun bir şekilde çalışacak.

4. YARGI PAKETİ YASALAŞTIRILACAK

Adalet Komisyonu'nda tarafından onaylanan 4'üncü yargı paketi Genel Kurul gündeminde ele alınacak.

 Teklifle, boşanmış eşe karşı yapılan suçların cezası ağırlaştırılacak. 

Tutuklamalarda somut kanıt koşulu getiriliyor. Adli kontrolün 2 yılla sınırlandırılması ve 4 ayda bir güncellenmesi planlanıyor. Ayrıca adliyelerde 7 gün 24 saat ifade verme imkanı veriyor. 

HAYVANLARI KORUMA KANUNU MECLİSTE

Meclis'in kritik mesai konularından biri de hayvanları koruma kanunundaki  yapılacak değişiklik. Yasa teklifi komisyonda görüşülmesinin ardından hızla Genel kurul gündeminde ele alınacak. Düzenleme ile hayvanlara karşı yapılan suçlarda hapis cezalarının önü açılıyor. 

KASTEN ÖLDÜRENE 4 YIL HAPİS

Evcil hayvanı kasten öldürene 4 yıla kadar, cinsel istismar, işkence ve zalimce muameleye ise 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. 

Sahipli kedi ve köpekler dijital kimlikle kayıt altında tutulacak. Belediyelere aşılama ve kısırlaştırma sürecini takip sorumluluğu yapılacak. Evcil hayvan satış yerlerinde kedi ve köpek satılamayacak. 

MECLİS TATİLE GİRMEDEN ÖNCE TORBA YASA ÇIKACAK

Meclis'te torba teklifin de gündeme gelmesi bekleniyor. Buna göre, çekin vadesi gelmeden bozdurulmasını erteleyen düzenlemenin süresi yine uzatılacak.

İmar Kanunu'nda, alt yapı yatırımları ve kentsel dönüşümle ilgili değişiklik yapılacak. 

Engelli istihdamında mağduriyetleri ortadan kaldıracak düzenlemelere de yer verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal