4 Önemli Konunun Konuşulacağı Kritik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Başkan Erdoğan Yönetiminde Toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanacak. Beştepe’de yapılacak olan toplantıda dört önemli konu tartışılacak.

31.01.2022-11:20 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-14:01)

Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği toplantının gündeminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak görüşmenin hazırlıkları, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve 90 binin üzerinde seyrettiği koronavirüs günlük vaka sayılarına alınacak önlemlere seyretmesine yönelik konuların ele alınacağı bildirildi. 

Kabine toplantısının en önemli gündem maddesinin Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik olacağı bildirildi. Türkiye’nin bu gerginlikte arabulucu rolü üstlenmesi bekleniyor. 4 önemli konunun konuşulacağı kritik toplantının diğer gündem maddeleri ise Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve 90 binin üzerinde seyrettiği koronavirüs günlük vaka sayılarına yönelik önlemler alınacak. 

KABİNE TOPLANTISI’NDA YOĞUN DIŞ POLİTİKA GÜNDEMİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında bugün Beştepe’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yoğun bir dış politika gündemi olacak. Kritik toplantıda, Rusya-Ukrayna gerilimindeki son gelişmeler ele alınırken, Cumhurbaşkanı’nın 3 Şubat tarihinde Ukrayna’ya yapacağı ziyaret de değerlendirilecek. Türkiye’nin gerilimde tansiyon düşürücü olmasına ilişkin yürütülen çalışmaların yanı sıra ikili ilişkiler de masaya yatırılacak. 


GERİLİMİN RUSYA TARAFI DEĞERLENDİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Şubat tarihinde Ukrayna’ya yapacağı ziyaretinin yanı sıra gerilimin diğer ucu olan Rusya ile yürütülen görüşmeler de gündemde yer alacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye davetini kabul eden Rusya Devlet Başkanı Putin'in ziyaretine yönelik hazırlıkların görüşüleceği bildirildi. 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

Toplantıda bir diğer konu ise Doğu Akdeniz’deki gelişmeler olacak. Bölgede doğalgaz konusunda yeni ittifaklar değerlendirilecekken bu bağlamda İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye’ye yapmış olduğu ziyarette ele alınacak. Ekonominin de ele alınacağı toplantıda, alınan tedbirlerin piyasaya etkisi değerlendirilecek. 

KORONAVİRÜS VAKA ARTIŞINI ÖNLEYECEK ADIMLAR KONUŞULACAK

Ülkemizde 90 binin üzerinde seyreden koronavirüs vaka sayıları toplantının gündeminde olurken bu bağlamda artışı önlemek için de atılacak adımlarla birlikte aşılamadaki son durumda görüşülecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal