3600 ek göstergede son durum ne, ne zaman çıkar? 3600 ek göstergede son durum gelişmeleri...

3600 ek gösterge vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bakanlık tarafından yapılan toplantıda 3600 ek gösterge hakkında konuşuldu. Vatandaşlar 3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı konusunda araştırma yapıyor. Peki, 3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

02.03.2022-20:20 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-20:21) 3600 ek göstergede son durum ne, ne zaman çıkar? 3600 ek göstergede son durum gelişmeleri...

3600 ek göstergenin konuşulduğu toplantıya Memur Sen yöneticileri ve bürokratlar katıldı. Bakanlıkta yapılan toplantının açılış konuşmasını Bakan Bilgin yaptı. Bakan Bilgin 3600 ek göstergenin önemine vurgu yaptı. Toplantıda 3600 ek gösterge hakkında neler konuşulduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, 3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

VEDAT BİLGİN’DEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3600 ek gösterge hakkında alınan kararlar merak ediliyor. Vedat Bilgin konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Kamu personel sisteminde belki çok eskiden gelen çeşitli düzenlemeler yapılmıştır, ‘reform’ adı altında bazı düzenlemeler yapılmıştır ama kamu personel sistemi bütünüyle ele alınmadığı için özellikle kariyerde ilerleme ve bunun bir anlamda ödül sistemi olan çeşitli yükseltme kararları; ücret de dahil, emeklilik dönemi de dahil olmak üzere kamu personelinin birçok sorunu içinden farklı düzenlemelerle içinden çıkılmaz hale gelmiştir; eşitsizlikler meydana gelmiştir, adalet duygusunu zedeleyen düzenlemeler yapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu konuda ortaya koyduğu karar, kamuda 3600 ek gösterge meselesinin adil bir şekilde, kamu çalışanları arasında adalet duygusunu yaygınlaştıracak şekilde düzenlemesini kapsamaktaydı. Biz de bu çerçevede meseleyi ele alıyoruz." 

 

3600 ek göstergede hakkında yapılan açıklamaları yakından takip eden kişiler hangi kararların alındığını merak ediliyor.  Kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesinde yapılan toplantılar sonrası önemli açıklamalar yapıldı.  Vedat Bilgin konuyla ilgili şu sözleri sarf etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız bunu bu sene içerisinde çözeceğimizi söyledi. Biz de ilk komisyon toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu komisyonda meseleleri ele alınacak, talepler dile getirilecek ve komisyon toplantılar neticesinde kararını verecek." 

 

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Vatandaşlar konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ile kamu çalışanlarının talepleri ve beklentileri adil olarak karşılanacağını söyledi.  Cumhurbaşkanının bu sene içerisinde konuyu çözeceğini de belirten Bakan Bilgin konuşmasına şöyle devam etti:  “Biz de ilk komisyon toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu komisyonda meseleleri ele alınacak, talepler dile getirilecek ve komisyon toplantılar neticesinde kararını verecek. Bunun adil bir çözüm olacağına dair şimdiden kanaatimi belirtmek isterim.” 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplantıdan sonra yaptığı açıklamada ikinci komisyon toplantısının 16 Mart’ta gerçekleşeceğini söyledi.

 

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Bu kadar merak edilen ve tartışılan 3600 ek göstergenin ne olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 3600 ek göstergenin temelinde emekliler yer almaktadır. Ek gösterge, unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Başka şekilde ifade etmek gerekirse katsayı, devlet memurlarının çalıştığı süreçteki maaşlarının, emekli ikramiyesinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemidir. Bu hesaplamalar 3600 ek göstergeye göre yapılmaktadır. Bu nedenle birçok memur ve emekli memur 3600 ek gösterge hakkında çıkacak kararları beklemektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal