3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak, Tarih Belli Oldu Mu, 3600 Ek Gösterge Son Durum Nedir?

Kamu personelini doğrudan ilgilendiren ek gösterge konusu vatandaşların ilgisini çeken konuların başında geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge ve asgari ücret hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

04.03.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-13:08)

3600 ek gösterge ve asgari ücret çalışmaları en çok merak edilen konular arasında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı her açıklama gündeme geliyor. İşte 3600 ek gösterge çalışmalarının tüm detayları...

3600 EK GÖSTERGE TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, ilk 3600 ek gösterge toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Açıklamada şu sözler öne çıkıyor:

"Yıllardır konuşulan ek gösterge meselesini bunu bir vaat olmaktan çıkarmıştık. Bugüne kadar da tüm teknik çalışmaları bakanlık bünyesinde gerçekleştirdik. Fakat bu sadece bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil, diğer kamu kurumlarını da ilgilendiren bir mesele olduğu için kamuda çalışan herkesin bu sorununun çözümüne dönük beklentileri var.  Bugün komisyon çalışmasının ilk toplantısını birlikte gerçekleştireceğiz." 

İkinci toplantı 16 Mart 2022 tarihinde yapılacak. 


3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Kamu görevlilerinin aylık ücretlerinin, emekli olduktan sonra alacakları maaşları ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde en temel rolü üstlenir. Ek göstergenin artması durumunda emekli aylığı ve emekli ikramiyelerinde de artış meydana gelir. Bu yüzden memurlar unvanlarının 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını talep etmektedir. Bunun sonucu olarak ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memura yapılacak fiyat artışı aynı olmaz. Öte yandan uzun bir zamandır 3600 ek göstergeleri için nefesler tutuldu. 3600 ek gösterge yürürlüğe eklendikten sonra öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislerin maaşlarında da yükselme görülecek. Böylece ek göstergesi 2.200 ve 3.000 olanlar, 3.600'e çıkacak. Düzenleme meslek gruplarına göre farklılık göstermiyor. Tek bir düzenlemeyle ek gösterge yükselecek. Ek gösterge değişmesiyle birlikte memurların ek gösterge cetveli tekrardan belirlenecek. Memurların ücreti ve emekli maaşları yükselmiş olacak. Yeni göstergeyle kamuda yükselmenin yolu açılıyor.

ÇALIŞMALARDA SON DURUM NE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur Sendikaları Konfederasyonu'nu makamında kabul etti. Tüm işçiler için toplum sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı, 3600 ek gösterge için çalışmaların başlanmasını ve 2022 yılında tamamlanıp yürürlüğe girmesini istiyor. Kamu görevlilerinin çalışmalarının karşılığını almalarını istediğini de sözlerine ekledi. Çalışma bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldıklarını dile getirdi. Ayrıca, tüm memurlara sorun teşkil eden 3600 ek göstergenin bu sözleşme döneminde çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Birçok kamu görevlisi, ek göstergeleri düşük gösterdiği için vaktinde emekli olamıyorlar. 3600 ek göstergesi her kamu görevlisi istese de şu an sadece beş meslek grubuna geleceği ön görülüyor. Bu beşmeslek grubu polis, öğretmen, doktor, din görevlisi ve hemşireler olacakmış gibi gözüküyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal