36 İlacın Daha Geri Ödeme Listesine Alındığı Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) resmi web sitesinde yeni bir karar duyurdu. Duyuruya göre 36 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.

31.07.2021-15:49 - (Son Güncelleme: 31.07.2021-15:49)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemesi olmaksızın geri ödeme listesine yeni ilaçlar eklendiğini duyurdu. Listeye eklenmesi kararı verilen 24'ü imal 12'si ithal olan toplam 36 adet ilacın yayımlandığı açıklandı.

'GERİ ÖDEME LİSTESİNDE YER ALAN İLAÇ SAYISI 8 BİN 681 OLDU'

Geri ödeme listesinde bulunan ilaçların 380'i yurtdışından temin ediliyor. Ülkemizde ise 8 bin 265 ilacın ruhsatlı bir şekilde yer aldığını belirten Bilgin, ruhsatlı ilaç sayısının toplam 8 bin 301'e ulaştığını belirtti. Bilgin, 'Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu eklemeyle birlikte bedeli ödenen ilaç sayısı 8 bin 681e ulaştı' açıklamasında bulundu.

İLAÇLAR SGK ANLAŞMASI OLAN ECZANELERDEN ALINACAK

Vatandaşların, bahsi geçen ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesi olan eczanelerden alabileceklerini ifade eden Bakan Vedat Bilgin, 'İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim' ifadelerine yer verdi.

Listeye eklenen 36 ilacın mevcut durumda sadece 18'inin eşdeğeri bulunmakta olup, bahsi geçen ilaçların geri ödeme listesine eklenmesiyle kullanıldıkları tedaviler için yeni seçenekler ve erişim noktasında kolaylıklar doğmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal