35 Yıldır Kimliksiz Yaşayan Adam Yetkililere Seslendi: 'Bende Her İnsan Gibi Kimliğim Olsun İstiyorum'

İstanbul’da yaşayan 55 yaşındaki Bülent Başaran, askerden geldikten sonra kimlik ve kimlik verilerinin kaybolduğunu ifade etti. 35 yıldır kimliksiz yaşayan Başaran, sağlık ve aşı hizmetlerinden yaralanamadığını belirterek yetkililere seslendi.

18.01.2022-14:12 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-14:34) 35 Yıldır Kimliksiz Yaşayan Adam Yetkililere Seslendi: 'Bende Her İnsan Gibi Kimliğim Olsun İstiyorum'

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde yaşayan Bülent Başaran, 35 yıldır kimliğinin olmadığını belirtti. Şırnak’ta askeri vazifesini yerine getirdikten sonra kimliğini kaybettiğini ve bunun üzerine nüfus müdürlüğüne giderek kimlik başvurusunda bulunduğunu dile getirdi. Ancak buradan da olumsuz geri dönüş yapıldığını söyledi.  

Kimliğiyle birlikte kimlik verilerinin de kaybolduğunu belirten 55 yaşındaki Bülent Başaran, kimliği olmadığından dolayı resmi işlemleri yapamadığını ifade etti. Hiç evlenmediğini söyleyen Başaran, sosyal güvenceye sahip olamadığından komşularından kendisine kalacak bir yer ve gündelik işlerle yaşamını devam ettiriyor.

HİÇBİR HİZMETTEN FAYDALANAMIYOR

Kimliksiz olduğundan hastanelerdeki sağlık hizmetinden faydalanamayarak komşularının verdiği ilaçlarla iyileşmeye çalışan 55 yaşındaki Bülent Başaran, sigortalı bir işe de başvuramıyor. Kimlik verilerinin kaybolmasından dolayı, pandemi sonrası sağlık güvenliğinin korunması için oluşturulan HES kodu da alamadığından alışveriş merkezlerine gidemiyor ve hatta toplu araçlarını bile kullanamıyor. 


SADECE BENİM DEĞİL BİRÇOK ARKADAŞIMIN KİMLİĞİ KAYBOLDU

35 yıldır kimliksiz yaşadığı belirterek hiçbir hizmetten yararlanamadığını ifade eden 55 yaşındaki Bülent Başaran, ‘Her yere müracaat ettim ama kimse beni dinlemedi. Hastaneye gidemiyorum, aşı olamıyorum. İş olduğu zaman çalışıyorum. İş olmadığı zaman mezarlıklara bakıyorum. Mezarlıklar müdürlüğüne yazılma istiyorum ama kimlik olmadığı için yazamıyorlar. Askerden sonra kimliğim kayboldu. Sadece benim değil birçok arkadaşımın kimliği kayboldu. Menenjit hastalığı geçirdikten sonra her şey kayboldu’ diye konuştu.

35 YILDIR KİMLİKSİZ YAŞIYOR

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde 55 yaşındaki Bülent Başaran, askerden geldikten sonra kimlik ve kimlik verilerinin kaybolduğunu ifade etti. 35 yıldır kimliksiz yaşayan Başaran, sağlık ve aşı hizmetlerinden yaralanamadığını belirterek yetkililere seslendi. 


Askerlik vazifesinin tamamladıktan sonra kimlik ve kimlik verilerinin kaybolduğunu dile getiren Başaran, şunları kaydetti; ‘Askerliğimi Şırnak'ta yaptım. Ondan sonra her şey kayboldu. Kimlik de kaybolduktan sonra hiçbir şeye ulaşamadım. Nereye gidersem kapılar kapalı. Hiçbir yer de bana yardımcı olmadı. Ailem yok. Tek başıma yaşıyorum. Bende her insan gibi kimliğim olsun istiyorum. Her yere gidebileyim. Ama kimlik olmayınca hiçbir yere gidemiyorsun. Otobüse bineceğim ama HES kodu olmadığı için otobüse de binemiyorum. 35 yıldır kimliğim yok’

NE YAŞAR NE YAŞAMAZ KAYIP BİR ADAM

Kimliksiz olduğu için yıllardır ona yardım ettiğini belirten Cihan Şanverdi, ‘Bu mahalleye taşındığımızdan beri arkadaşın durumunu öğrendik. Kalacak yeri yok. Kimliği olmadığı için iş bulamıyor, sigortası yok. Ayrıca kendisi aşı olamıyor, test yaptıramıyor. Kaldığı yeri biz sağladık. Bizim evin ek kısmında kalıyor. Ne iş bulursa onu yapıyor. Gündelik geçiştiriyor. Kimlik için başvuruda bulunduk. Karakollara giderek derdimizi anlatarak ifade verdik. Belgeler Ankara'ya gitti söylendi ama ne zaman Nüfusa sorsa bir türlü geri dönüşü olmuyor. Bir an kimlik sahibi olursa sanıyorum sosyal haklardan yararlanabilir. Sağlık sorunlarını, sigorta ve iş sorunlarını çözebilir. Yoksa ne yaşar ne yaşamaz kayıp bir adam’ açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal